Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μετά το Ναύπλιο, ο Γιώργος πηγαίνει Αγία Λαύρα!

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στη σφαίρα της πολιτικής επικοινωνίας συνεχίζει να κινείται ο μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου, ακόμη και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια.
Όπως λοιπόν ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό επιτελείο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται την Κυριακή στα Καλάβρυτα, έναν μαρτυρικό τόπο με ιστορικά συγκινησιακές φορτίσεις για τους Έλληνες, και θα επισκεφτεί την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, ένα μέρος που έχει συνδεθεί με το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821.
Ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται στην επίσκεψή του από τον Καναδό ομόλογό του, ο οποίος θα βρίσκεται στη χώρα μας, ενώ το πρόγραμμα της περιοδείας του στην περιοχή, περιλαμβάνει ακόμη επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον Τόπο Θυσίας, ενώ θα συμμετάσχει και σε σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών φορέων.
Είναι προφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει και πάλι επικοινωνιακούς συμβολισμούς, όπως συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, με το μίνι-διάγγελμα το οποίο εκφώνησε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού έθνους.