Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Δικαίωση στον Ηρακλή


Με ένα δυναμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνέχισαν οι φίλαθλοι του Ηρακλή τις κινητοποιήσεις τους, με αίτημα την παραμονή στη Superleague.
Χιλιάδες φίλοι της ομάδας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου και των μελών τής συντονιστικής επιτροπής αγώνα. Η ευχάριστη είδηση για τον Ηρακλή ήρθε λίγη ώρα πριν από τις 9 το βράδυ και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα: Μετά από συντονισμένες ενέργειες βουλευτών, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κάλεσε τον Σοφοκλή Πιλάβιο να παρουσιαστεί ενώπιόν της την Πέμπτη (14:00). Σκοπός της κλήσης τού προέδρου της ΕΠΟ είναι να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής αδειοδότησης που δεν έδωσε άδεια στον Ηρακλή. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το επόμενο θα είναι να ζητηθούν από την επιτροπή όλοι οι φάκελοι που εξετάστηκαν από αυτήν, προκειμένου να εξεταστούν.

Όλοι ήταν εκεί

Στη συγκέντρωση της πλατείας Αριστοτέλους χθες βράδυ ήταν πάρα πολλοί οι επώνυμοι του αθλητικού και του πολιτικού χώρου που βρέθηκαν, για να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια των κυανόλευκων. «Ελπίζω να δουν διαφορετικά οι άνθρωποι της ΕΠΟ την περίπτωση του Ηρακλή και να αποδώσουν δικαιοσύνη. Στο τέλος θα νικήσουμε», είπε ο Βασίλης Χατζηπαναγής. «Εμένα δεν με εντυπωσιάζει ο αριθμός των συγκεντρωμένων φιλάθλων, γνωρίζω πάρα πολύ καλά το πόσοι είναι αλλά και το ότι, συσπειρωμένοι, είναι πολύ δυνατοί. Θέλω να τονίσω πως, όποια κι αν είναι η κατάληξη της προσπάθειας, δεν θα αγγίξει την τεράστια ιστορία του Ηρακλή», τόνισε η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου.
Ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ηρακλή, των ομάδων πόλο και βόλεϊ, των τμημάτων υποδομής και των αθλημάτων που υπάγονται στον ερασιτέχνη ήταν παρόντες. Η δημόσια τοποθέτηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και η στάση του δήμου Θεσσαλονίκης και βουλευτών που ήταν παρόντες τύγχαναν επιδοκιμασιών από τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας. Αντίθετα, αποδοκιμάστηκαν έντονα με συνθήματα οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιάννης Μπουτάρης. Από το βήμα πέρασαν δήμαρχοι και βουλευτές, πρώην πρόεδροι του ΓΣ και της ΠΑΕ Ηρακλής και στελέχη του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. «Το έγκλημα ξεκίνησε από πέρυσι και πάει τώρα να ολοκληρωθεί. Είμαι περήφανος που φόρεσα αυτή τη φανέλα. Είμαι βέβαιος πως την Πέμπτη θα ανακοινωθεί ότι η θέση του Ηρακλή είναι στην πρώτη κατηγορία», είπε ο Τάσος Κατσαμπής, που ήταν και αυτός παρών. Τέλος, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, στιγματίστηκε ως απόδειξη ενοχής της ΕΠΟ το γεγονός πως, αν και έχει περάσει μία ολόκληρη εβδομάδα, ακόμη δεν έχει δοθεί στους κυανόλευκους το σκεπτικό της επιτροπής που ρίχνει τον Ηρακλή στη Β΄ εθνική…

Ρεκόρ συλλήψεων !

Ο Ηρακλής φέτος μετράει 70 συλληφθέντες φιλάθλους, αριθμός που αποτελεί ίσως ρεκόρ -πόσο μάλλον όταν για άλλες ομάδες, των οποίων τα γήπεδα καίγονται ακόμη και σε τελικούς κυπέλλων, οι συλλήψεις δεν φτάνουν καν σε διψήφιο αριθμό. Στη μεγάλη λίστα των κυανόλευκων προστέθηκαν άλλα 27 άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη και καταδικάστηκαν χθες σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών (με διετή αναστολή) για διατάραξη κοινής ειρήνης…

Στη βουλή το θέμα

Σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων στη Βουλή θα φτάσει το θέμα του Ηρακλή. Την Πέμπτη το μεσημέρι (15.00) ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της Βουλής με θέμα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εισηγητής θα είναι ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης, που, εκτός από Ζ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, είναι και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του σώματος - αυτής ακριβώς που νομιμοποιείται να ζητήσει τους φακέλους της αδειοδότησης από την ΕΠΟ από τον κ. Πιλάβιο.

Δύο μέτρα, δύο σταθμά

Ο Γιώργος Κυριαζής δεν είναι μόνο ένας από τους αρχηγούς του Ηρακλή. Καθώς φαίνεται, ο δεσμός του με την ομάδα κάθε άλλο παρά επαγγελματικός είναι: «Είναι πραγματικά λυπηρό για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο να τον έχουν φέρει σε τέτοια κατάσταση για μια υποτιθέμενη εξυγίανση. Υπάρχουν τόσα προβλήματα στο ελληνικό κράτος, που ήταν αδύνατο να μη μεταφερθούν και στο ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι ότι λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Με Χατζηπαναγή για τη δικαίωση

Ο ένας μετά τον άλλον τοπικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής τάσσονται στο πλευρό του Ηρακλή. Μετά τον περιφερειάρχη, ο δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα στήριξης, όπως και οι δήμοι Αμπελοκήπων και Λαγκαδά. Ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ο Κώστας Αϊδινίου, ο Λάκης Παπαϊωάννου, η Τασούλα Κελεσίδου, ο Νίκος Ατματζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης στελεχώνουν τη συντονιστική επιτροπή αγώνα για τη δικαίωση του Ηρακλή.
«Μακεδονία»