Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Οι “καθαρές λύσεις” απέναντι στο… αλαλούμ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η απώλεια της πολιτικής ψυχραιμίας, που εκδηλώνεται όλο και συχνότερα στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί ενισχυτικά για τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά.
Απέναντι σε μια Κυβέρνηση που… έχει θέμα με το κόμμα το οποίο τη στηρίζει, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπέμπει ξεκάθαρα μηνύματα, που δεν επιδέχονται παρανοήσεων, και, όπως επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις, κερδίζει πόντους τόσο σε προσωπική δημοφιλία, όσο και στην αυξανόμενη αποδοχή της πρωθυπουργικής καταλληλότητάς του, από την πλευρά της κοινωνίας.
Η Συγγρού είναι αποφασισμένη να οικοδομήσει μεθοδολογικά ένα… ενδιαφέρον πολιτικό δίλημμα: Καθαρές λύσεις απέναντι στο… αλαλούμ. Δείχνοντας στην πλευρά της Κυβέρνησης, και την πολιτική σύγχυση που έχει κυριεύσει υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και αντιπαραβάλλοντας την «καθαρή εντολή», την οποία ζητά πλέον ο Αντώνης Σαμαράς από την κοινωνία των ενεργών πολιτών, πέρα και πάνω από κόμματα.
Προκειμένου να υπάρξει, μετά από το πολιτικό, και… εκλογικό δίλημμα, στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς θα προσέλθει έχοντας στη φαρέτρα του περίσσευμα επιχειρημάτων και πλεονεκτημάτων.