Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Σταύρος Καλαφάτης: "Η κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας, παραμένει ανενεργή"

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την ολιγωρία της κυβέρνησης σε στρατηγικά ζητήματα που αφορούν στο χώρο της ενέργειας, για τα οποία κατέθεσε την υπ' αριθ.: 808/06-05-2011 επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
"Ο χώρος της ενέργειας είναι ίσως η μόνη ελπίδα για βιώσιμη ανάπτυξη στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, ωστόσο βρίσκεται σε διαρκή ρευστότητα και αβεβαιότητα με ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία :
• Καθυστερεί να μεταφέρει και να ενσωματώσει τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες που αφορούν το Τρίτο Πακέτο Απελευθέρωσης ενέργειας στην εσωτερική έννομη τάξη.
• Ολιγωρεί να άρει τις στρεβλώσεις που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενέργειας, προς όφελος της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.
• Αφήνει αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκχώρηση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες.
• Παλινωδεί όσον αφορά τις ρυθμίσεις ζητημάτων που αφορούν τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Η αρμόδια υπουργός πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα σοβαρά αυτά ζητήματα και αυτό καλείται να πράξει μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου".