Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σύσκεψη για τα δρομολόγια με καραβάκια στη Θεσσαλονίκη.


Λόγια –λόγια. Ο απόλυτος εξευτελισμός του πολιτικού λόγου.

Σε έναν περίπου χρόνο θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια με καραβάκια στο Θερμαϊκό κόλπο και η τιμή του εισιτηρίου, για τη διαδρομή πλατεία Αριστοτέλους - Περαία, θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι 3 ευρώ.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, στο περιθώριο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.«Αν όλα εξελιχθούν ομαλά αισιοδοξούμε ότι σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια με τα ταχύπλοα σκάφη. Θέλουμε να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε η εκδήλωση ενδιαφέροντος, που θα προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο, να είναι βιώσιμη και ρεαλιστική και μέσα στο 2012, ύστερα από 25 χρόνια προσπαθειών, να υλοποιηθεί η αστική θαλάσσια συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο υφυπουργός.
Ο κ. Βούγιας έκανε επίσης γνωστό ότι στις αρχές Ιουνίου θα προκηρυχθεί πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το σχεδιασμό των χώρων υποδοχής των επιβατών στις στάσεις. Στο διαγωνισμό θα κληθούν να συμμετάσχουν νέοι αρχιτέκτονες έως 40 ετών.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε σημαντικό το έργο της θαλάσσιας συγκοινωνίας για ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, αλλά, όπως δήλωσε, στη διάρκεια της σύσκεψης ζήτησε από τον υπουργό και τους εμπλεκόμενους φορείς να παρουσιάσουν τη μελέτη βιωσιμότητας του έργου.