Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σταύρος Καλαφάτης: «Είναι χρέος της Πολιτείας η στήριξη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης»

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ. 15903/06-05-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού και Οικονομικών με θέμα «Δυσλειτουργία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης».
Στην ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης, επισημαίνει τη διαχρονική προσφορά του Κρατικού Ωδείου, στη μουσική εκπαίδευση και της πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης, κάνοντας αναφορά στα σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργιών, που εστιάζονται κυρίως :
• Στην υποχρηματοδότηση με περικοπές 50% στον προϋπολογισμό του, κατά 50% που σημαίνει μείωση διδακτικού προσωπικού και αντίστοιχη μείωση σπουδαστών.
• Στην έλλειψη διαβάθμισης των σπουδών, η οποία δημιουργεί επαγγελματικά και ακαδημαϊκά προβλήματα ασυμβατότητας με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
• Στην έλλειψη κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής.
• Στην απουσία ουσιαστικής Διεύθυνσης, που επιτείνει τις δυσλειτουργίες του φορέα, λόγω έλλειψης προγραμματισμού, οργάνωσης και ελέγχου.
• Στη σύγχυση και τον αποσυντονισμό που επικρατεί στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η στήριξη των φορέων πολιτιστικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη κρίνεται επιβεβλημένη, με δεδομένο ότι η κοινωνία σ' αυτή τη δυσχερή συγκυρία για τη χώρα, αναζητά όλο και περισσότερο διεξόδους μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Για το λόγο αυτό ο κ. Καλαφάτης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν ώστε να αρθούν οι δυσλειτουργίες του Κρατικού Ωδείου και να επανεξετάσουν το ζήτημα αύξησης της χρηματοδότησης του, ώστε να αποκατασταθεί η ορθολογική λειτουργία του.