Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΠΑΟΚ Επιχείρηση "πρώτη θέση"

 Η αντίστροφη μέτρηση για τα πλέι οφ ξεκίνησε κι ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε να δουλεύει τα σχήματα, με τα οποία θα επιδιώξει την πρωτιά σε αυτό το τουρνουά των έξι αγώνων, με έπαθλο το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ...

Του Γιώργου Κουβεντίδη

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που φορτσάρει αυτή την εβδομάδα, δουλεύοντας σε μεγάλες εντάσεις, άρχισε από χθες να ανοίγει τα χαρτιά του ενόψει των πλέι οφ και με βάση τις χθεσινές δοκιμές, θα πρέπει να περιμένει κανείς έναν αρκετά επιθετικό ΠΑΟΚ σε αυτή τη διοργάνωση, με σημαντικούς ρόλους σε παίκτες που μέχρι τώρα δεν ήταν πρωταγωνιστές...Ο Χάβος έδειξε χθες ότι στα πλέι οφ σκοπεύει να πάει με 4-2-3-1, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη τα σχήματα με δύο επιθετικούς και μάλιστα με τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης. Ο 22χρονος φορ, που έπαιξε στα 13 από τα 15 παιχνίδια του δευτέρου γύρου κι έδειξε ότι έχει ίσως την καλύτερη επαφή με την αντίπαλη εστία, κέρδισε με το σπαθί του πιο σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν ότι θα έχει αυτό το ρόλο τουλάχιστο και στα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ.Μια... σειρά του Αθανασιάδη, ο Τσουκαλάς, είναι κατά τα φαινόμενα κι αυτός στις επιλογές του Χάβου. Ο 22χρονος μέσος, που προέκυψε από το... πουθενά τον Δεκέμβριο, είναι αυτός, που έχει τον πρώτο λόγο, για να παίξει τουλάχιστο στο ξεκίνημα των πλέι οφ, ως παρτενέρ του Γκαρσία. Ο Χάβος δείχνει να προτιμά τον Τσουκαλά από τον Βιτόλο και τον Αρίας, καθώς ο νεαρός έχει περισσότερες δημιουργικές αρετές και μπορεί να μετατρέπεται σε δεύτερο μεσοεπιθετικό, δίπλα στον Ίβιτς, που θα έχει και πάλι τον ρόλο του επιτελικού.Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, στα άκρα της επίθεσης οι πρώτες επιλογές είναι Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια, ενώ για την άμυνα, υπάρχει ένα ερωτηματικό στο δεξιό άκρο, με τον Σνάουτσνερ να έχει το προβάδισμα σε σχέση με τον Έτο, και τις άλλες τρεις θέσεις να καταλήγουν στους Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο...Όλα αυτά, θεωρητικά, και μετά τις πρώτες δοκιμές του Χάβου. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και κυρίως στο φιλικό της Κυριακής με την Καβάλα στην Τούμπα (6 μ.μ., κεκλεισμένων των θυρών), θα φανεί αν θα αλλάξει κάτι...
Πρόταση παραμονής στον Τσιρίλο
Ο Μπρούνο Τσιρίλο θα είναι ο πρώτος από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που θα μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση για το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς. Ο ιταλός αμυντικός μένει ελεύθερος τον Ιούνιο και ήδη ενημερώθηκε για το πού μπορεί να κινηθεί η πρόταση του ΠΑΟΚ, με βάση τα νέα δεδομένα. Η πρόταση στον Τσιρίλο είναι 200.000 ευρώ το χρόνο, περίπου 30% λιγότερα, σε σχέση με αυτά που εισπράττει μέχρι και φέτος. Στην Τούμπα θέλουν να τον κρατήσουν και τη νέα σεζόν, ωστόσο δεν μπορούν να του προτείνουν περισσότερα, καθώς τα έσοδα μειώνονται αισθητά, και ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να ρίξει το μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος (περίπου 25%-30%, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις). Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η πρόταση στον Τσιρίλο. Με τον Ιταλό θα γίνει συζήτηση τις επόμενες μέρες, καθώς αναμένεται από την Ιταλία ο ατζέντης του. Η πρόταση στον Τσιρίλο θα είναι και ο... μπούσουλας, πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά.Με βάση την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, στην Τούμπα ξέρουν ότι στην επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να φτάσουν τις φετινές εισπράξεις, τόσο από τα εισιτήρια και τα διαρκείας (τα περσινά 19.000 είναι δύσκολο να επαναληφθούν), ενώ χάνονται και έσοδα από τις χορηγίες, που λήγουν και είναι δύσκολο να ανανεωθούν ή να αναπληρωθούν (Molto, ΔΕΛΤΑ).Μία τάση για τα διαρκείας της επόμενης σεζόν, φαίνεται και από την κίνηση των πακέτων εισιτηρίων για τα πλέι οφ, που ήταν υποτονική χθες, πρώτη μέρα της διάθεσής τους. Παρά τις πολύ χαμηλές τιμές (20, 25, 35 και 50 ευρώ για τρία παιχνίδια), λίγος κόσμος πήγε χθες στην Τούμπα, για να εξασφαλίσει θέση για τα πλέι οφ.

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ

* Έκταση 53 στρεμμάτων προτίθεται να παραχωρήσει ο δήμος Χαλκηδόνας στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να επεκτείνει το αθλητικό του κέντρο στη Νέα Μεσήμβρια. Όπως είπε χθες ο δήμαρχος της περιοχής, η απόφαση είναι ειλημμένη και απομένουν τα διαδικαστικά, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να έχει έναν επιπλέον χώρο για να κατασκευάσει μελλοντικά και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.
* Ο μοναδικός απών από τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ παραμένει ο φροντιστής της ομάδας Γιασέρ Ζεϊνό. Ο Γιασέρ επέλεξε να περάσει την άδεια που πήρε για το Πάσχα στην πατρίδα του την Συρία, αλλά μόλις έφτασε εκεί ξεκίνησαν οι ταραχές και δεν μπορεί να επιστρέψει. Χθες επικοινώνησε με ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τους ενημέρωσε ότι θα προσπαθήσει να επιστρέψει μέσω Τουρκίας...
* Ο Μίρκο Σαβίνι συνεχίζει το πρόγραμμά του μετά τη θλάση που τον ταλαιπώρησε και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα. Παραμένει, πάντως, αβέβαιο αν θα είναι διαθέσιμος στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ, στο οποίο ούτως ή άλλως δεν προορίζεται για την ενδεκάδα.
* Στην Αθήνα θα πάει αύριο ο Χάβος για την κοινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ, η οποία θα γίνει στο περιθώριο της κλήρωση η οποία θα διεξαχθεί στη 1 μ.μ. σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
* Στη χθεσινή προπόνηση στη Σουρωτή παρών ήταν και ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ παρακολούθησε ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος μαζί με τον Παντελή Κωνσταντινίδη, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέμα της επικαιρότητας του ΠΑΟΚ.
* Την πρώτη θέση του Βορείου Ομίλου με 62 βαθμούς σε 28 αγώνες κατέλαβε η ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ, η οποία νίκησε χθες τον Ολυμπιακό Βόλου με 3-0 και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ που θα γίνει στη Λάρισα. Στον έναν ημιτελικό ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Παναθηναϊκό και στον δεύτερο ο Ηρακλής θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό..