Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΗΡΑΚΛΗΣ "Εξιλαστήριο θύμα, σε κακούγουστη φάρσα"

 Λίγα 24ωρα προτού μία τριμελής επιτροπή αποφασίσει για το μέλλον της ιστορικότερης ομάδας της Μακεδονίας, οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή αποφάσισαν να... παρέμβουν με μία ανακοίνωση καρδιάς.

Του Δημήτρη Βλάχου στην "Μακεδονία"
Δεν διστάζουν να μιλήσουν για μία... "κακόγουστη φάρσα", ενώ χαρακτηρίζουν τον Ηρακλή... "εξιλαστήριο θύμα". Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Ως ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, θέλουμε να δηλώσουμε δημοσίως την απόλυτη και απερίφραστη αντίθεσή μας στις αδιανόητες συλλογιστικές των αρμοδίων οργάνων, που οδηγούν σε κατάσταση αβεβαιότητας την ομάδα μας και εμάς τους ίδιους, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Συντασσόμαστε με αυτό, που το φίλαθλο πανελλήνιο αναφέρει καθημερινά, κάνοντας λόγο για τη διάβρωση, που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, και τη χρησιμοποίηση της δικής μας ομάδας, του Ηρακλή, ως εξιλαστήριου θύματος, προκειμένου να ‘κουκουλωθούν’ όσα πραγματικά ταλαιπωρούν επικίνδυνα το χώρο. Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι ο Ηρακλής αξίζει να διατηρήσει το αυτονόητο, αυτό δηλαδή το οποίο κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους και γελούν ειρωνικά ακόμη και στη σκέψη ότι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μεθοδεύσεων και πρωτοφανώς παράλογης και άδικης τιμωρίας ένας σύλλογος 103 ετών ιστορίας. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου να μην επιδεινώσουν την ήδη εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση στο χώρο, λειτουργώντας εναντίον του δικαίου, που είναι με την ομάδα μας, και να σεβαστούν το μέγεθος του συλλόγου μας, τη δυναμική, την αξιοπρέπεια και το ήθος του κόσμου μας και τον ιδρώτα των προσπαθειών μας, ως άμεσων πρωταγωνιστών αυτής της ομάδας. Το να τιμωρηθεί ο Ηρακλής, στο ελληνικό ποδόσφαιρο του σήμερα, φαντάζει σαν την πιο κακόγουστη φάρσα και ως η πλέον ασυνείδητη επιλογή…".Ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Μπόγκνταν Μάρα, ανέφερε ότι: "Το θέμα της αδειοδότησης είναι το πιο σημαντικό θέμα αυτή τη στιγμή για ολόκληρο τον Ηρακλή. Εισπράττω τον πόλεμο που δίνει η διοίκηση για να πάρει την άδεια. Ελπίζω αυτό να συμβεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε όλοι στην ομάδα να έχουνε την προσοχή τους μόνο στην προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο". Ο Ζοέλ Επαλέ από την πλευρά του σημείωσε: "Εμείς κάναμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για να μείνει η ομάδα στη κατηγορία. Για άλλους λόγους θέλουν να μας ρίξουν. Θα έπρεπε να εξετάσουν όλους τους φακέλους και όχι μόνο αυτόν του Ηρακλή".
Η... μεγάλη εβδομάδα σε συνέχειες
Η επόμενη εβδομάδα είναι η... μεγάλη εβδομάδα του Ηρακλή, αφού θα παρθεί η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Όπως ενημέρωσε η ομοσπονδία την κυανόλευκη ΠΑΕ, το πρωί της Δευτέρας (10 π.μ.) θα εξεταστεί ο φάκελος του Ηρακλή. Στη διαδικασία θα παραστεί νομική και διοικητική αντιπροσωπεία από πλευράς επίσημου Ηρακλή, ενώ η απόφαση θα ανακοινωθεί εντός 48 ωρών. Δεν αποκλείεται να υπάρξει απόφαση ακόμη και αυθημερόν. Στα γραφεία της Μίκρας υπάρχει η βεβαιότητα ότι ο Ηρακλής θα δικαιωθεί, κερδίζοντας ό,τι ακριβώς πέτυχε στους αγωνιστικούς χώρους: την παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα της επόμενης περιόδου.
"Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της έφεσης και περιμένουμε το αυτονόητο, δηλαδή να πάρουμε άδεια. Αυτή η ιστορία γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά αλλά δεν πτοούμαστε. Είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε», ανέφερε χθες ο Γιάννης Τάκης και στη συνέχεια ανέλυσε το σκεπτικό με το οποίο δεν πήρε την άδεια ο Ηρακλής σε πρώτο βαθμό. «Η άρνηση της Επιτροπής Αδειοδότησης να μας χορηγήσει άδεια να συμμετάσχουμε στο επόμενο πρωτάθλημα δεν είναι για οφειλές προς παίκτες. Είναι για λόγους καθαρά της εταιρείας μας, οι οποίοι θα ξεπεραστούν χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Ακόμα δεν γίνεται να πούμε δημόσια τους λόγους που δεν πήραμε την άδεια, αλλά αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Σύντομα εξάλλου θα γίνει και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις".

Συμπεράσματα με φιλική... εξάρα

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αξία ποδοσφαιριστών της ομάδας των νέων έβγαλε ο Γιώργος Παράσχος στο χθεσινό φιλικό της ομάδας με τον Κιλκισιακό. Οι κυανόλευκοι επικράτησαν με το ευρύ 6-1, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τσίτα, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ και είχε δύο σουτ στο δοκάρι (32' και 58'). Ο Παπαστεριανός τζούνιορ άνοιξε το σκορ στο 10', ο Ηλιάδης έκανε το 2-0 στο 25', ενώ ο Μωυσίδης μείωσε στο 38'. Δύο λεπτά αργότερα ο Ευσταθίου έκανε το 3-1 και στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο Τσίτας, ο οποίος σημείωσε τρία γκολ σε διάστημα 16 λεπτών (61', 71', 76').
ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Παπαϊωάννου, Διονυσιάδης, Γκεληνός, Αλιχανίδης, Σιάνας, Πουρσανίδης, Αμανατίδης, Ιωαννίδης, Παντελιάδης, Βέρτος, Μωυσίδης. Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Παυλίδης, Σερταρίδης, Π. Λαζαρίδης, Ι. Λαζαρίδης, Κουτσάγιας, Μιχαλόπουλος, Αλεξανδράκης.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Βιτκόφσκι, Στάμου, Βουτσιάς (λόγω τραυματισμού, 25΄ Νατσιόπουλος), Ηλιάδης, Α. Παπαστεριανός, Ρόμπλες, Χατζηλιάδης, Ποζίδης, Κώτσιας, Ευσταθίου, Τσίτας. Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Αθανασιάδης, Στόικος, Καρανδρέας, Θώριαν.

ΧΟΣΕΜΙ "Συγκλονιστικό..."

Ο Χοσέμι μίλησε από τη Μαδρίτη στον Sport103 FM για την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτης της περιόδου, στην ψηφοφορία της BLUEARENA. "Ο κόσμος του Ηρακλή με αγκάλιασε από την αρχή, με φοβερή αγάπη, κάτι που ήταν συγκλονιστικό για μένα".