Απόρριψη ερώτησης Ν. Χουντή για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση μετά την απόρριψη της ερώτησης για τις διώξεις των Ρομά από τη Γαλλία!
Με πρωτοφανή τρόπο που προσβάλει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινοβουλευτική λειτουργία, ο Πολωνός Χριστιανοδημοκράτης Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ, επιχειρεί να λογοκρίνει ευρωβουλευτές οι οποίοι θίγουν ζητήματα αντιρατσιστικά και ζητήματα δικαιωμάτων των γυναικών.
Πιο συγκεκριμένα κάνοντας αυθαίρετη χρήση, του κανονισμού λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έκρινε ως απαράδεκτη την ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή σχετικά με τις ανησυχίες των γυναικείων οργανώσεων της Ευρώπης που αφορούσε στο συντηρητικό ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις αμβλώσεις.
Η ερώτηση έχει ως εξής: «Στις 7 Οκτωβρίου 2010 η Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε ψήφισμα με τίτλο «το δικαίωμα της συνειδησιακής άρνησης στην νόμιμη ιατρική περίθαλψη» (1763/2010). Στο εν λόγω ψήφισμα αναφέρεται ότι «κανένα άτομο, νοσοκομείο ή ίδρυμα δεν θα εξαναγκαστεί, δεν θα κριθεί υπεύθυνο ή δεν θα υποστεί διάκριση λόγω της άρνησης του να εκτελέσει, να διευκολύνει, να βοηθήσει ή να συμπράξει σε άμβλωση, σε αποβολή, σε ευθανασία ή σε οποιαδήποτε άλλη πράξη που μπορεί να επιφέρει θάνατο σε ανθρώπινο έμβρυο»
Δεδομένου ότι: ένα τέτοιο ψήφισμα ενισχύει τις κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος γυναικών με ανεπιθύμητη κύηση και δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός γυναικών, ακόμα και σήμερα, χάνουν τη ζωή τους σε περιοχές που απαγορεύεται ή δεν ενθαρρύνεται η νόμιμη άμβλωση ή αποβολή καθώς οι γυναίκες αυτές υποχρεώνονται να προσφύγουν σε αμφίβολης ποιότητας παράνομες ιατρικές υπηρεσίες. Ερωτάται η Επιτροπή, πως σχολιάζει το προαναφερόμενο ψήφισμα; τι μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να αποτραπεί η επικράτηση ακραία συντηρητικών απόψεων που με πρόσχημα την ελευθερία συνείδησης επιχειρούν να περιορίσουν τα δικαιώματα των γυναικών;»
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες ο κ. Μπούζεκ είχε κρίνει ως απαράδεκτη ερώτηση του Νίκου Χουντή που αφορούσε τη θέση του Συμβουλίου της ΕΕ για τις διώξεις των Ρομά από τη Γαλλία. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση Ευρωβουλευτών, η ερώτηση επανυποβλήθηκε και προσυπογράφηκε από 43 ευρωβουλευτές.
Το Γραφείο Τύπου