Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την υπηρεσία ΚΛΙΝΑΜΑΞΩΝ-ΚΛΙΝΟΘΕΣΙΩΝ του ΟΣΕ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Οι 55 εργαζόμενοι στην υπηρεσία ΚΛΙΝΑΜΑΞΩΝ-ΚΛΙΝΟΘΕΣΙΩΝ του ΟΣΕ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), που έχουν ως επί το πλείστον πολύχρονη προϋπηρεσία από 5 έως 39 χρόνια, ζουν σε καθεστώς αβεβαιότητας αφού η σύμβαση μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ - WASTEELS λήγει την 28.2.2011, χωρίς μέχρι σήμερα να γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέλλον της υπηρεσίας και κατά συνέπεια των εργαζομένων σ' αυτή.
Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη υπηρεσία του ΟΣΕ, καλύπτει δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού και μέχρι σήμερα λειτουργεί με ένα ιδιότυπο καθεστώς συμβάσεων που υπέγραφε ο εκάστοτε ανάδοχος με τον ΟΣΕ, ο οποίος από το 1974 μέχρι σήμερα μεριμνούσε για την τήρηση των μισθολογικών κ.ά. όρων που προβλέ-πονταν στις υπογραφείσες συμβάσεις, προστατεύοντας σχολαστικά τα μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά κ.ά. δικαιώματα των εργαζομένων.
Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση σε συνδυασμό με τη λήξη της σύμβασης τους και την απόλυτη έλλειψη ενημέρωσης για το εργασιακό τους μέλλον, προκαλεί έντονη ανησυχία στους διοικητικούς υπαλλήλους, το προσωπικό συνοδείας, αποθηκάριους και εργάτες της υπηρεσίας ΚΛΙΝΑΜΑΞΩΝ και ΚΛΙΝΟΘΕΣΙΩΝ του ΟΣΕ, αφού δεν γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το αύριο.
Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι πρόκειται να γίνει με τη συγκεκριμένη υπηρεσία; Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη διατήρηση της υπηρεσία ΚΛΙΝΑΜΑΞΩΝ-ΚΛΙΝΟΘΕΣΙΩΝ του ΟΣΕ (ΤΡΕΝΟΣΕ) και τη διασφάλιση της εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων σε αυτή.
Η βουλευτής
Λιάνα Κανέλλη