Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Προβληματισμός για την απρόσκοπτη σίτιση φοιτητών στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι της Θεσσαλονίκης

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ.: 9517/20-01-2011 ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα : «Δυσλειτουργία Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης από την περικοπή κονδυλίων. Προβλήματα στη σίτιση φοιτητών».
Ο κ. Καλαφάτης στην ερώτησή του, κάνει αναφορά στη δυσλειτουργία των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, η οποία οφείλεται στην οριζόντια περικοπή κονδυλίων για την Παιδεία, που έχει ως επακόλουθο την υποβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού έργου.
Επισημαίνει ειδικότερα τις συνέπειες από τη μείωση των κονδυλίων σίτισης, με δεδομένο ότι η οικονομική δυσπραγία της ελληνικής οικογένειας, οδηγεί σε αύξηση του αριθμού των φοιτητών που σιτίζονται στις λέσχες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.Θέτοντας τον ιδιαίτερο προβληματισμό του ο κ. Καλαφάτης, ζητά από το Υπουργείο να του γίνει γνωστή η οικονομική κατάσταση των τριών (3) Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης (Αριστοτελείου, Μακεδονίας, Αλεξανδρείου ΑΤΕΙ), διερευνώντας παράλληλα τα στοιχεία των δαπανών σίτισης την τελευταία τριετία και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης για σίτιση των φοιτητών τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011.