Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τα νέα εν τάχει μέσα από τις σελίδες της «Μακεδονίας»

Πρόστιμα και σε όσους αγοράζουν προϊόντα-«μαϊμού»

Σαφάρι ΣΔΟΕ και δημοτικής αστυνομίας κατά παράνομων μικροπωλητών.
Τριτοκοσμική η εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Αγανακτισμένοι έμποροι και επαγγελματίες.

2.000 τόνοι σκουπιδιών πνίγουν τη Θεσσαλονίκη
Βόλτα στην αγορά ανάμεσα σε βουνά σκουπιδιών κάνουν τις ημέρες των εορτών οι Θεσσαλονικείς.
Παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλάβης 48 απορριμματοφόρα, ενώ η νέα δημοτική αρχή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας με ιδιώτη για το ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Για τουρισμό έρχονται τώρα οι Αλβανοί

Συνήθως τα Χριστούγεννα οι αλβανοί μετανάστες έφευγαν μαζικά για την χώρα τους. Τώρα, με την κατάργηση της βίζας, έρχονται οι δικοί τους για να περάσουν τις γιορτές στη χώρα μας.

Η τρόικα επιβάλλει τις αλλαγές στην παιδεία

Συστήνεται και δεύτερη ομάδα "σοφών" που πιάνει δουλειά τον Φεβρουάριο.Εμπλεκόμενη σε σκάνδαλο επιλογής φοιτητών η ελληνίδα συντονίστρια της "Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση" Λίντα Κατέχη.

«Μετακομίζουν» δύο οικισμοί λόγω της ΔΕΗ
Ανοίγει ο δρόμος για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής Κοζάνης και των Αναργύρων Φλώρινας, που πλήττονται περιβαλλοντικά.

Γεμίζει ξανά η λίμνη Κάρλα με νερό από τον Πηνειό

Με νερό από τον Πηνειό άρχισε να γεμίζει η λεκάνη της επανασυσταθείσας λίμνης Κάρλα, στη Θεσσαλία, η οποία είχε αποξηρανθεί το 1962.

Καβάλα: Πρωτοχρονιάτικο... λουκέτο για το κολυμβητήριο

Λουκέτο βάζει από την πρώτη του νέου χρόνου το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, μόλις ένα χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του, λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης αλλά και των ζημιών που έχει υποστεί η στέγη του από τους ισχυρούς ανέμους.

Σκόρπισε τον θάνατο χωρίς καμία εξήγηση

H αστυνομία αποδίδει τις δολοφονίες στην Τούμπα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά.
(Οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον δράστη και να τον περικυκλώσουν στο Σέιχ Σου, και αυτός, για να αποφύγει τη σύλληψη, αυτοκτόνησε)

Χαράκωσε το πρόσωπο 18χρονης με ψαλίδι

Κτηνώδης βαρβαρότητα βούλγαρου σωματέμπορου σε βάρος συμπατριώτισσάς του
Γλίτωσε με σπασμένο χέρι από τα χέρια των ληστών της Εφιαλτικές στιγμές μέσα στο σπίτι της στη Νέα Ευκαρπία έζησε μια 73χρονη γυναίκα που ήρθε τετ α τετ με τρεις αδίστακτους ληστές αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ο... εφιάλτης της Πετρούλας

Λίγο έλειψε να μετατραπεί σε εφιάλτη η έξοδος της Πετρούλας Κωστίδου τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δύο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Με υλικό σκληρού παιδικού πορνό στους υπολογιστές τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την προπαραμονή των Χριστουγέννων δύο άτομα ηλικίας 41 και 23 χρονών στη Θεσσαλονίκη.

Αγώγι τρόμου για ταξιτζή

Σε κούρσα τρόμου εξελίχθηκε το βραδινό αγώγι ενός ταξιτζή στη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν στις 2.30. τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ένας νεαρός μπήκε σε ταξί και κάθισε στη θέση του συνοδηγού.

Έκλεψαν... μοσχάρι στην Κομοτηνή

Ένα μοσχαράκι 80 περίπου κιλών ήταν η λεία των κλεφτών που εισέβαλαν την προπαραμονή των Χριστουγέννων σε στάβλο 70χρόνου στην Κομοτηνή.

Το έργο της αδελφότητας "Η Οσία Ξένη"

Η χριστιανική ορθόδοξη αδελφότητα "Η Οσία Ξένη", με τη "Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων", αποφυλακίζει καθημερινά επί 33 χρόνια (1978 - 2010) άπορους κρατουμένους με μικρές ποινές από όλες τις φυλακές της πατρίδας μας κι όχι μόνο. Ήδη ο αριθμός των αποφυλακισθέντων έφθασε τους 14.000 με συνδρομές φιλάνθρωπων χριστιανών. Κι ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο αυτό, μπορούν στους λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας 217/296145-82 και της Αγροτικής 2323/07301012644-08 ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Αδελφότητα "Η Οσία Ξένη". Τ.Θ. 10147, 541 10 Θεσσαλονίκη.