Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Το πολιτικό ντέρμπι του δήμου Βόλβης

Εντονα πολιτικά αλλά και τοπικά χαρακτηριστικά έχει λάβει η αναμέτρηση του δεύτερου γύρου στο δήμο Βόλβης.
Ο Δημήτρης Γαλαμάτης, με προϋπηρεσία στα βουλευτικά έδρανα, γεννήθηκε το 1971 στο Σταυρό, όπου τελείωσε και το σχολείο. Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην επιστήμη Ζωικής Παραγωγής, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής με αντικείμενο έρευνας τη βιολογική πτηνοτροφία. Εργάζεται ως επόπτης κτηνίατρος στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στα φοιτητικά του χρόνια εκλέχτηκε μέλος του ΚΣ ΕΦΕΕ και ΦΕΑΠΘ, της Συγκλήτου του ΑΠΘ, του δ.σ. του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Το 2004 εκλέχτηκε βουλευτής της ΝΔ στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αντιγόνη Καρατζολίτη και έχει ένα γιο.Την περασμένη Κυριακή, ο συνδυασμός του «Δήμος Βόλβης- Γαλαμάτης- Νέα αρχή. Μαζί για το αύριο», συγκέντρωσε ποσοστό 48,31% (9.351 ψήφους).
Ο Αγγελος Φραντζής, δήμαρχος Αγίου Γεωργίου, έχει 20 χρόνια παρουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πρώην κοινότητα Ασπροβάλτας και στο μετέπειτα δήμο Αγίου Γεωργίου. Γεννήθηκε στην Ασπροβάλτα το 1959, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, εργάζεται από τα εφηβικά του χρόνια και συνέβαλε μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά του στη δημιουργία επιχείρησης με είδη υγιεινής και πλακάκια.
Το 1990 εκλέχτηκε για πρώτη φορά αντιπρόεδρος της κοινότητας Ασπροβάλτας και το 1994 εκλέγεται στη θέση του προέδρου της τότε κοινότητας Ασπροβάλτας. Το 1998, ως μοναδικός υποψήφιος εκλέγεται πανηγυρικά στο νεοσύστατο δήμο Αγίου Γεωργίου, όπου επανεκλέγεται το 2002 και το 2006. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Γιαρματζίδου και έχει έναν 25χρονο γιο και μία 21χρονη κόρη.
Ο Αγγελος Φραντζής, με το συνδυασμό του «Δύναμη Δημιουργίας» στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 46,59% (9.017 ψήφους).
«Αγγελιοφόρος»