Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Εγκαινιάζεται το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Μενεμένης

Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Μενεμένης θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο, που ορθώνεται στην οδό Έλλης Αλεξίου 12, και στεγάζει τις σημαντικότερες πολιτιστικές και αθλητικές δομές της Μενεμένης, καθώς και πολυάριθμες δραστηριότητες. Το τριώροφο κτίριο είναι συνολικού εμβαδού 2.783 τετραγωνικών μέτρων. Φιλοξενεί μεταξύ άλλων αίθουσες για μαθήματα μουσικών οργάνων, χορωδίας, μπαλέτου, ζωγραφικής και θεάτρου. Επίσης, στο δεύτερο όροφο στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μενεμένης. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας της καθιερωμένης παρέλασης.
Εορτασμός εθνικών επετείων
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των εθνικών επετείων θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Οκτωβρίου στον Δήμο Μενεμένης.
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ,. στο κινηματοθέατρο «Άστρον» θα διοργανωθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή των παιδικών τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου Μενεμένης, της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος» και του Συλλόγου Ποντίων Αγίου Νεκταρίου «Αναγέννηση».
Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στις 10.30 π.μ., θα γίνει η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ενώ θα ακολουθήσουν η έπαρση της σημαίας, η επιμνημόσυνη δέηση, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και η κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Θωμά Χατζίκου.