Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ανάκληση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων

Η ανάκληση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη μονάδα παραγωγής και εμπορίας βιοκαυσίμων, ήταν το αποτέλεσμα της άμεσης και δυναμικής κινητοποίησης του Δημάρχου Μενεμένης, Γιώργου Ακτσελή.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να συζητήσει το παραπάνω θέμα, παρουσία των Δημάρχων Μενεμένης, Γιώργου Ακτσελή, Εχεδώρου, Σπύρου Σταματάκη, Ελευθερίου- Κορδελιού, Στάθη Λαφαζανίδη, και Αμπελοκήπων, Λάζαρου Κυρίζογλου. Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ανακαλέσει την αρχική απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το εργοστάσιο, που επρόκειτο να εγκατασταθεί στην περιοχή της Μενεμένης.
«Αισθάνομαι δικαιωμένος προσωπικά γιατί προλάβαμε ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας, τη στιγμή που δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι για την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμισή της», τονίζει ο Δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής.
Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την αρχική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, περί έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής και εμπορίας βιοκαυσίμων στην περιοχή Μενεμένης, ο Δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής, αντέδρασε άμεσα συγκαλώντας σύσκεψη με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων, και αποστέλλοντας έγγραφη διαμαρτυρία των τεσσάρων Δημάρχων στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Η διαμαρτυρία των Δημάρχων είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκλιση του έκτακτου Νομαρχιακού Συμβουλίου και την τελική ανάκληση της απόφασης.