Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Προίκα 1,5 εκατ. E για τον δήμο Λαγκαδά

Στους πρώτους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας συγκαταλέγεται πλέον ο δήμος Λαγκαδά, ο οποίος έλαβε έγκριση χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013.
Πρόκειται για ποσό 1.500.000 ευρώ, τα οποία θα δαπανηθούν για την ανέγερση πνευματικού κέντρου και ΚΑΠΗ στο δημοτικό διαμέρισμα Κολχικού.
“Ο άρτιος και έγκαιρος συντονισμός των ενεργειών μας οδήγησε προ μηνών στην πιστοποίηση του δήμου Λαγκαδά ως φορέα του δημοσίου που δύναται να είναι τελικός δικαιούχος στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και να διαχειρίζεται ακόμη και τεχνικά έργα με τη διαχειριστική επάρκεια τύπου Α και τύπου Β”, τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Καταγιάννης. Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως ο δήμος μπορεί πλέον με τα υψηλότερα στάνταρτ ποιότητας και με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό να απορροφήσει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.
“Οι κόποι μας άρχισαν να ανταμείβονται, όπως προκύπτει από την απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για τους κατοίκους του Κολχικού και όχι μόνο”, επισήμανε ο ίδιος.
Επόμενα βήματα είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ του Μπίλλειου-Μυγδόνιου Βαλκανικού Πολιτιστικού Κέντρου, του Πολιτιστικού Κέντρου Λαγυνών και Χρυσαυγής, όπως και των υπόλοιπων αποχετευτικών δικτύων του νέου δήμου.
“Μακεδονία»