Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας στην ομιλία του κατά την κήρυξη έναρξης των εργασιών του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με θέμα: «Δίκτυα Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς: Για τον Πολίτη και την Οικονομία», αναφερόμενος στις δράσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για το έργο «Οπτική Ίνα στο Σπίτι» τόνισε τα εξής:  «Πρέπει να τονίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2009 παραλάβαμε ένα μη ελκυστικό (για ιδιώτες επενδυτές) προγραμματισμό που προέβλεπε θετικά οικονομικά οφέλη μετά την πάροδο εικοσιπενταετίας.» Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Υπουργό, από πού προκύπτει αυτό το συμπέρασμα, από τη στιγμή που δεν προκηρύχθηκε κανένας διαγωνισμός, μέσω του οποίου να αποδεικνύεται το ενδιαφέρον ή η αδιαφορία των επενδυτών. Εκείνο, το οποίο μπορούμε να βεβαιώσουμε είναι ότι κατά τη διαδικασία προβολής του έργου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (road show), που είχε οργανώσει και πραγματοποιήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί από επενδυτές ήταν μεγάλο.
Συνεπώς, εκτιμούμε ότι η δήλωση του κ. Υπουργού εξυπηρετεί μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την απραξία και την καθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης για ένα έργο στρατηγικής σημασίας, που θα μπορούσε να δώσει αναπτυξιακή πνοή στην ελληνική οικονομία.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την τακτική απαξίωσης του έργου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και σε τομείς, στους οποίους προγραμματίζει δράσεις, στη βάση όσων ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία. Τέτοιος τομέας είναι η δημιουργία υποδομής δικτύου Οπτικής Ίνας στο Σπίτι, όπου η Νέα Δημοκρατία έθεσε στέρεες βάσεις, ασκώντας υπεύθυνη πολιτική με στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα από τη θέση του ουραγού στην πρωτοπορία των νέων τεχνολογιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.