Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Επιστολή του Νομάρχη Π.Ψωμιάδη στον πρόεδρο του Δ.Σ του ΟΑΣΘ Χ. Στεφανίδη σχετικά με την αύξηση της τιμής στα εισιτήρια

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη απέστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, με την οποία ζητά την επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής του ΟΑΣΘ και την επαναφορά του κόστους των εισιτηρίων στις πρότερες τιμές, «δεδομένου ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού είναι πολίτες χαμηλών εισοδημάτων (συνταξιούχοι, φοιτητές κ.ά.)».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Αναγνωρίζω το τεράστιο κοινωνικό έργο του ΟΑΣΘ και αντιλαμβάνομαι τις αιτίες που οδήγησαν τη διοίκηση του Οργανισμού στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων στα εισιτήρια από 1-5-2010. Ωστόσο, η πρωτοφανής και εξαιρετικά δυσμενής οικονομική συγκυρία την οποία βιώνει πλέον ο ελληνικός λαός, επιβάλλει αποφάσεις απόλυτα εναρμονισμένες με την κοινωνική αποστολή του Οργανισμού. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί επιβάλλεται να ανταποκριθούν στον κοινωφελή χαρακτήρα τους προβαίνοντας ακόμη και σε μειώσεις του κόστους παροχής υπηρεσιών. Ήδη, όπως γνωρίζετε, η απόφαση του ΟΑΣΘ να αυξήσει τα εισιτήρια έχει προκαλέσει ευθύς εξαρχής πάρα πολλές κοινωνικές αντιδράσεις μεταξύ του επιβατικού κοινού.
Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να επανεξετάσετε άμεσα το θέμα και, αν μη τι άλλο, να επαναφέρετε τα κόστη στις πρότερες τιμές, δεδομένου ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού είναι πολίτες χαμηλών εισοδημάτων (συνταξιούχοι, φοιτητές κ.ά.).