Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Νέα 24ωρη απεργία στις 5 Μαΐου αποφάσισε η ΓΣΕΕ. Απεργία και από το ΠΑΜΕ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τετάρτη 5 Μαΐου η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενη για τα μέτρα λιτότητας που πλήττουν τους εργαζόμενους και βαθαίνουν την ύφεση. Στα αιτήματα-διεκδικήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας αναφέρονται:
* Η απόκρουση των νεοφιλελεύθερων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
*Η απόρριψη όποιων αντι-ασφαλιστικών συνταγών, οι οποίες ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
* Η άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι μισθοί - τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας. Μετά την απεργία θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για να καθορίσει την συνέχεια των κινητοποιήσεων. Την παραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ίδια μέρα (5 Μαΐου) αποφάσισε και το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια.