Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Νυμφόπετρα: Κίνηση κατοίκων για να τιμήσουν τους επαγγελματίες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του χωριού.



Παλιότερα, αυτοί που απασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, αναφέρον ότι η Νυμφόπετρα είναι το χωριό που «γεννά» ποδοσφαιριστές μεγάλη αξίας. Είναι έτσι; και πως αυτό αποδεικνύεται;

Οι κάτοικοι του χωριού θέλοντας να αποδείξουν ότι, πράγματι το χωριό τους δικαιολογημένα χαρακτηρίζονταν χωριό που βγάζει ποδοσφαιριστές, ξεκίνησαν την υλοποίηση μια ιδέας κατοίκου του χωριού, του κ. Πέτρου Μπακιρτζή, να στηθεί μαρμάρινη πλάκα στη πλατεία με τα ονόματα όλων εκείνων που συμμετείχαν σε ομάδες της Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Δηλαδή όσοι είχαν επαγγελματική ιδιότητα ποδοσφαιριστή.

Με την κίνηση τους αυτή οι κάτοικοι θέλουν να περάσουν το μήνυμα στους νέους να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και όπως τονίζουν χαρακτηριστικά «όπως είχαμε εμείς ινδάλματα και πρότυπα ποδοσφαιριστών έτσι και τα νέα παιδιά να έχουν τα δικά τους ινδάλματα ούτος ώστε να δημιουργηθούν νέα «φυτώρια» ποδοσφαιριστών».

Βεβαίως δεν είναι μόνο αυτοί που αγωνίστηκαν στις μεγάλες κατηγορίες ποδοσφαίρου. Είναι και εκείνοι που ξεχώρισαν σε διάφορες κατηγορίες ομάδων της ΕΠΣΜ που ίσως κάτω από διαφορετικές συνθήκες και συγκυρίες να είχαν καλύτερη τύχη.

Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν ποδοσφαιριστές με καταγωγή των γονιών τους από την Νυμφόπετρα (Κοκκινοχώρι)που διέπρεψαν στο ποδόσφαιρο όπως ο Γιάννης Μυστακίδης στον Πιερικό και ο γιος του Μπάμπης σε Πιερικό και Άρη.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα επανέλθουμε.

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com