Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Νυμφόπετρα: Η θέλησή του νίκησε τα εμπόδια - Στα 45 χρόνια του ο Ιερέας Βασίλειος Ζιαμπάρης έκανε την επιθυμία του πράξη.


Όταν υπάρχει θελήσει τα εμπόδια δεν μπορούν να σταθούν φραγμό στην πορεία σου για να επιτύχεις αυτό που διακαώς επιθυμείς. Αυτή η βαθειά θέληση είχε φωλιάσει μέσα στη ψύχη του, μικρό παιδί ακόμα, όταν ο κ. Βασίλειος Ζιαμπάρης είχε την επιθυμία να ντυθεί τα άμφια του Ιερέα σε κάποια στιγμή της ζωής του. Τα εμπόδια πολλά όχι όμως ανυπέρβλητα.

 Γεννημένος το 1951 στο Δημητρίτσι Σερρών και λίγο μετά το δημοτικό σχολείο ξεκινά να εργάζεται αρχικά ως μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης και αργότερα ως μάστορας ανοίγοντας δικό του εργαστήριο. Τα χρόνια περνούν η σκέψη του πάντα είναι κοντά στην εκκλησία. Στα 45 του χρόνια αποφασίζει να γίνει Ιερέας και να διακονήσει το λόγο της εκκλησίας. Όμως έπρεπε να αποκτήσει την αναγκαία εκκλησιαστική μόρφωση. Τα εμπόδια μεγάλα άλλα δεν το βάζει κάτω. Εγγράφεται στην Εκκλησιαστική Σχόλη Κατερίνης και με την βοήθεια του Διευθυντή της Σχόλης πάτερ Γερβάσιου αποφοιτά. Εγγράφεται και στο εκκλησιαστικό γυμνάσιο από αποφοιτά και από εκεί με τα από πολύ μελέτη και διάβασμα.

Στις 2 Φεβρουάριο του 1996 χειροτονείται Διάκονος και την επομένη ημέρα Ιερέας από τον Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Σπυρίδωνα, στην εκκλησία της Θεοτόκου στο Ροδολίβος Σερρών. Αργότερα κάλυψε ανάγκες της Μητροπόλεως σε διάφορες ενορίες μεταξύ των οποίων και την ενορία του χωριού Αναστασιά. Σε μια συνάντηση του με τον Μητροπολίτη Λαγκαδά -Μακαριστό- Σπυρίδωνα του ζήτησε να έρθει στην Μητρόπολη του. Μετά από συνεννόηση των δυο Μητροπολιτών βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Λαγκαδά και τοποθετείται στο χωριό Βαμβάκια όπου διακόνησε για 10 χρόνια. Η τοποθέτησή του στη Νυμφόπετρα έγινε αφού ο εφημέριος της Νυμφόπετρας πάτερ Νικόλαος αποσπάστηκε στη Βαμβάκια με εντολή της Μητρόπολης Λαγκαδά. Από το 2008 και μέχρι σήμερα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νυμφόπετρας. Με συγκίνηση αναφέρεται στον κοιμηθέντα πριν ένα χρόνο Ιερέα Κωνσταντίνο Σαμουηλίδη με τον όποιο είχε αγαστή συνεργασία και σημαντική βοήθεια που του πρόσφερε στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στην νέα ενορία του.

Δεν παραλείπει να ευχαριστεί τους κάτοικους τόσο της Νυμφόπετρας όσο και της Βαμβακιάς για την αγάπη τους στο πρόσωπο του.

Οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας σε όλη την διάρκεια της περιπέτειας του Πάτερ Βασιλείου με την υγεία ήταν κοντά του και με μεγάλη ανακουφίσει είδαν και πάλι τον Ιερέα του χωριού τους να είναι μαζί τους και να διακονεί στην εκκλησία τους.


Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com