Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

“…και επί τα αυτά” με τον Φώτη Κουτσαμπάρη στο EURO TV


“…και επί τα αυτά” είναι ο τίτλος της νέας εκπομπής του EURO TV με τον δημοσιογράφο Φώτη Κουτσαμπάρη, η οποία μεταδίδεται κάθε Παρασκευή 19.30’ με 20.30’.


Ασχολείται με επίκαιρα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τον πολίτη και την κοινωνία, δράσεις φορέων και συλλόγων στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και ευρύτερα με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η πρώτη εκπομπή θα μεταδοθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, εκτάκτως στις 18.30’, καθώς στις 19.30΄ προγραμματίστηκε απευθείας μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει η EURO Τηλεόραση στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Η συγκεκριμένη εκπομπή, λόγω της προαναφερόμενης εκδήλωσης, μαγνητοσκοπήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Απριλίου και ασχολείται στο πρώτο μέρος με τις αντιδράσεις για την κατασκευή του flyover και στο δεύτερο μέρος ακολουθεί συνέντευξη με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστο Μήττα (φωτό).

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολίτικα κ. Ηλίας Γκίνδης περιγράφει τους λόγους για τους οποίους οι κάτοικοι ζητούν την ακύρωση του έργου ενώ ο περιβαλλοντολόγος κ. Κώστας Νικολάου αναφέρεται στις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η κατασκευή και η λειτουργία του flyover. -Σημειώνεται ότι η συζήτηση έγινε πριν γίνει γνωστή η απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει την αίτηση αναστολής των εργασιών-.

Ο κ. Χρήστος Μήττας μιλά για τις δράσεις της Περιφέρειας στον τομέα του Αθλητισμού και για τον προγραμματισμό του Κέντρου Πολιτισμού.

Με αφετηρία το ραδιόφωνο…

Ο Φώτης Κουτσαμπάρης, με μακρά εμπειρία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση το 1997 στην TV Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και εκπομπές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Επανήλθε στην τηλεόραση το 2019 με την εκπομπή “επί παντός επιστητού” στην EuropeOne TV, η οποία τερματίστηκε στο τέλος της σεζόν 2020, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Έχει στο ενεργητικό του μια εκπομπή – μαγκαζίνο “Πράξις Πολιτισμού” στην Ωμέγα Τηλεόραση και ντοκιμαντέρ για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αμφότερες σε παραγωγή του τηλε – σκηνοθέτη Παναγιώτη Περπερίδη.

Εργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ για σχεδόν 19 χρόνια στην εφημερίδα Μακεδονία, μέχρι το κλείσιμο της καθημερινής της έκδοσης, τον Οκτώβριο του 2017. Συνεργάστηκε με οκτώ τοπικές εφημερίδες και έξι περιοδικά ενώ υπήρξε εκδότης του “αθέρα”, free press, 1995 – 1996, για έξι φύλλα.

Αγαπά το ραδιόφωνο, καθώς ξεκίνησε από 12 χρονών στο μικρόφωνο, στον πειρατικό σταθμό μεσαίων κυμάτων που κατασκεύασε ο ίδιος και εξέπεμπε για δύο καλοκαίρια στη γενέτειρα του, τα Καβάσιλα Βέροιας. Έκανε πρωϊνές ενημερωτικές εκπομπές στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Θεσσαλονίκης “Alpha News”, “103 fm”, “Γνώμη 93,7”, “Ραδιοκύματα 104,3”, ‘Ενημέρωση 88,2”, “Έκρηξη 99,7”, “City International 106,1”.

Επί 14 + 2 χρόνια παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή “Τα Εν δήμω…” στον “Space Fm 92,2” του Παγγαίου, η οποία βραβεύτηκε ως καλύτερη δημοσιογραφική εκπομπή Βορείου Ελλάδος, με το Βραβείο “Χρυσά Κηρύκεια 2002”, μετά από ψηφοφορία κοινού και επιτροπής.

Σήμερα είναι αρχισυντάκτης στην ενημερωτική ιστοσελίδα “politismika.gr”, ιδιοκτησίας του Οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία, όπου εργάζεται και ως υπεύθυνος επικοινωνίας.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Καταστατικού Ελέγχου της ΕΣΗΕΜ-Θ.

emvolimanea.blogspot.com

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον φίλο δημοσιογράφο Φώτη Κουτσαμπάρη