Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι δεν μπορούν να υποβάλουν και για ποιους ανοίγουν την εβδομάδα



Στις 26 Ιουλίου κλείνουν οι φορολογικές δηλώσεις.

Στους 28.000 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις τις τρεις πρώτες ημέρες που άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, όπως έκανε γνωστό ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

newsbomb.gr

Ξεκαθάρισε πως μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα και ατομικών επιχειρήσεων, εκφράζοντας την ελπίδα πως μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξουν για τα νομικά πρόσωπα.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ εξήγησε τις καινοτομίες που περιλαμβάνονται στις φετινές δηλώσεις, όπως η ενσωμάτωση στις δηλώσεις του τεκμαρτού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Κατέστησε σαφές πως η καταληκτήρια προθεσμία είναι η 26η Ιουλίου, σημειώνοντας ότι στις 31 Ιουλίου είναι η πρώτη δόση πληρωμής.

Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανέφερε πως αναγράφεται στη δήλωση το τεκμαρτό.

Επίσης, οι συνταξιούχοι χωρίς άλλα εισοδήματα είναι προσυμπληρωμένη.

Για τα POS και τις κλασικές ταμειακές μηχανές, η διορία διασύνδεσης λήγει τη Μεγάλη Τρίτη. Μένουν οι επιχειρήσεις που έχουν είτε πάροχο ηλεκτρονικής φορολόγησης, δηλαδή λειτουργούν μέσω λογισμικού. Αποσαφήνισε πως και σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Πρόσθεσε πως η ΑΑΔΕ δεν θα βγάλει για τα POS κλιμάκια ελέγχου τη Μεγάλη Εβδομάδα.

emvolimanea.blogspot.com