Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΟΣΕΘ ΑΝΑΘΕΤΕΙ (43) ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΤΟ 2024


Αίσιο τέλος λαμβάνει η προσπάθεια του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΟΣΕΘ Α.Ε.) να αναθέσει εκ νέου το συγκοινωνιακό έργου της ευρύτερης αστικής και περιαστικής ζώνης Θεσσαλονίκης σε πάροχο αστικής συγκοινωνίας ο οποίος θα εξυπηρετήσει μέχρι να καρποφορήσει ο διεθνής διαγωνισμός που πρόκειται να προκηρυχθεί με πρωτοβουλίες του ΟΣΕΘ σύντομα.

Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να υποβάλουν αίτημα για πρόωρη συνταξιοδότηση


Δικαίωμα στην πρόωρη συνταξιοδότηση με μειωμένες απολαβές, έχουν πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, αν και είναι σημαντικό για τους ενδιαφερόμενους να γνωρίζουν πως οι αποδοχές σε περίπτωση πρόωρης εξόδου μειώνονται, σε σχέση με πέρυσι, μετά την αναπροσαρμογή κατά 3% των συντάξεων από 1/1/2024, όπου αυξήθηκε η εθνική σύνταξη.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Έφυγε από κοντά μας ο καθηγητής ιστορίας Ευστάθιος (Στάθης) Πελαγίδης



Έφυγε από κοντά μας ο καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ευστάθιος (Στάθης) Πελαγίδης, σε ηλικία 88 ετών, έχοντας μεγάλη προσφορά στην ανάδειξη της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού, αλλά και του ελληνισμού της Μακεδονίας, με τη συγγραφή δεκάδων έργων και επιστημονικών διαλέξων.

ΕΦΚΑ: Οδηγός για τις δηλώσεις εργαζόμενων συνταξιούχων



Δήλωση απασχόλησης στην ηλεκτρονική φόρμα που είναι διαθέσιμη από χθες στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ θα πρέπει να υποβάλουν όλοι οι συνταξιούχοι εφόσον εργάζονται ή πρόκειται να αναλάβουν εργασία, ακόμη και αν ο νόμος τους εξαιρεί από την καταβολή εισφορών και της ειδικής κράτησης που ισχύει από 1/1/2024 για τους εργαζόμενους συνταξιούχους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις 100.000 συνταξιούχοι εργάζονται αλλά μόνον 35.000 το δηλώνουν.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου - Πού θα φτάσει



Σε εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα ισχύσει από την 1η Απριλίου 2024.

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΠΚΜ: Επιπρόσθετες εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό Λαγκαδά- Κολχικού- Βόλβης- Ρεντίνας


Σε συνέχεια του προηγούμενου δελτίου τύπου της 21/02/2024 σχετικά με τις εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης- όρια νομού Καβάλας και στην 15η Επαρχιακή Οδό (Λαγκαδά- Κολχικού- Βόλβης- Ρεντίνας), η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι πρόκειται να προχωρήσει και σε εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων επί της 15ης Επαρχιακής Οδού.

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη προκαταβολής μέρους της επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024


Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024 και δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού που θα επιστραφεί στους αγρότες προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, με την οποία υλοποιούνται οι σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΚΜ σχετικά με την αφρικανική πανώλη των χοίρων

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Ενημέρωση σχετικά με την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων


Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας από Σοχό έως διασταύρωση Νιγρίτας


Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην 11η Επαρχιακή Οδό πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, με ώρα έναρξης στις 08.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

ΟΣΕΘ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ 43 ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Δεκτή έγινε από το Ελεγκτικό Συνέδριο με την Απόφαση 158/2024 η προσφυγή του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης για τη δυνατότητα σύναψης σύμβασης ανάμεσα στον ΟΣΕΘ και στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή συγκοινωνιακού έργου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Οκτωβρίου, με πιθανή παράταση έως τα τέλη του 2024.

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση του ΟΣΕΘ προς τους χρήστες της αστικής συγκοινωνίας της περιοχής Θεσσαλονίκης


Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) ενημερώνει σήμερα το επιβατικό κοινό της περιοχής αρμοδιότητας του ζητώντας την κατανόησή του σχετικά με μια μικρή αναστάτωση που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σε ορισμένες λεωφορειακές γραμμές (κυρίως περιαστικές) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης εξαιτίας επιχειρησιακών δυσκολιών του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (αιφνίδια μείωση αριθμού οδηγών χωρίς υπαιτιότητα του).

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Καταβάλλονται πάνω από 1.000 εφάπαξ και 62.000 επιδόματα




Στους 88.820 ανέρχονται οι δικαιούχοι ποσών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εβδομαδιαίων πληρωμών (12-16 Φεβρουαρίου), με το συνολικό κονδύλι που πρόκειται να εκταμιευθεί να ανέρχεται στα 87.328.030 ευρώ. Ξεχωρίζουν οι καταβολές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν για την καταβολή πάνω από 1.000 εφάπαξ και 62.000 επιδομάτων ανεργίας. Πιο αναλυτικά:e-ΕΦΚΑΑπό τις 12 Φεβρουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 25,6 εκατ. ευρώ σε 1.030 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Συνταξιοδότηση: «Παράθυρο» για σύνταξη ακόμα και με λιγότερα από 4.500 ένσημα



Εφικτή είναι πλέον η συνταξιοδότηση με εξαγορά των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, που σε μεγάλη ηλικία, άνω των 67 ετών, δεν έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν 15ετή ασφάλιση και να λάβουν σύνταξη.

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Έρχονται από την Κίνα τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ


Εν πλω βρίσκονται τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ που έρχονται από την Κίνα. Από το λιμάνι Lianyungang, στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας, ξεκίνησαν την Κυριακή το μακρύ ταξίδι τους για τον ΟΑΣΘ και τη Θεσσαλονίκη. 

Τι αλλάζει σε επίδομα ανεργίας και αναπηρικές συντάξεις - Οσα ανακοίνωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου




Για το επίδομα ανεργίας και τις συντάξεις μίλησε σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου ενώ αναφέρθηκε και στην βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Εργασίας.

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Σύνταξη: Πώς και πότε θα σβήσει η προσωπική διαφορά [παραδείγματα και πίνακες]



Εξάλειψη της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις τους θα έχουν από το 2025 ως και το 2027 σχεδόν οι 450.000 από τους 800.000 συνταξιούχους που έχουν μείνει με υπόλοιπο διαφορών που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 70 ευρώ.

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΟΣΕΘ βελτιώνει την εξυπηρέτηση της ευρύτερης δυτικής περιοχής του Λιμένα, ΦΙΞ και αναπτυσσόμενων ζωνών της Θεσσαλονίκης από τη γραμμή Νο 45Υ «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Α.Σ. ΙΚΕΑ»


Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) αποφάσισε να ενισχύσει την εξυπηρέτηση με αστική συγκοινωνία στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης. Τροποποιήθηκε η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Νο 45Υ «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Α.Σ. ΙΚΕΑ» για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πολλών χρήσεων της ευρύτερης περιοχής των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και λοιπών αναπτυσσόμενων ζωνών της περιοχής του Λιμένα.