Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Ο καθηγητής Γιώργος Κιοσέογλου στη γενέτειρά του τη Νυμφόπετρα.


Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης Γιώργος Κιοσέογλου βρίσκεται αυτές τις ημέρες για ολιγοήμερες διακοπές στην γενέτειρά του τη Νυμφόπετρα.

Ο Γιώργος Κιοσέογλου, που τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο χωριό του και για το οποίο είναι ιδιαίτερα υπερήφανος, συναντήθηκε με συγγενείς και φίλους. Πάντα μια συνάντηση με τον κ. Κιοσέογλου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρο από τις επιστημονικές δραστηριότητες του στο Πανεπιστήμιο. Ο Καθηγητής κ. Γιώργος Κιοσέογλου δεν παραλείπει σε κάθε συνάντηση του με τους συγχωριανούς του να ενημερώνεται για τη ζωή στο χωριό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ενημερώθηκε επιπλέον και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τους κατοίκους της Νυμφόπετρας για τη ανάδειξη τοποθεσιών με μεγάλη ιστορική, αρχαιολογική και φυσιολατρική σημασία, όπως το καστρί, τα σκαλάκια, το ανενεργό ηφαίστειο, ο βωμός του Θεού των σλάβων Περούν και για άλλες ενδιαφέρουσα τοποθεσίες.

Στην αναμνηστική φωτογραφία ο κ. Γιώργος Κιοσέογλου με την σεβάσμια και αγαπητή σε όλους γειτόνισσά μας κ. Κυριακή Κουντουρίδου –Χισιρίδου και την κ. Χαλκίδου –Γιαννακίδου Μαρία η οποία ζει στην Αθήνα και βρίσκεται για διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Γιώργου Κιοσέογλου

Ο Γιώργος Κιοσέογλου έλαβε το B.Sc. και M.Sc. στη Φυσική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην πειραματική φυσική στερεάς κατάστασης από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μπάφαλο το 1999 στον τομέα των φασματοσκοπικών μελετών ηλεκτρονικών καταστάσεων σε ετεροδομές ημιαγωγών. Από το 1999 έως το 2001, ήταν μεταδιδακτορικός επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Φυσικής SUNY στο Εθνικό Εργαστήριο Buffalo/Brookhaven (Long Island, Νέα Υόρκη). Το 2002 μετακόμισε στην Ουάσιγκτον ως μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο (NRL)/Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον όπου συνέχισε την εργασία του για την αποτελεσματική έγχυση και ανίχνευση ηλεκτρικού σπιν σε ημιαγωγούς. Από το 2004 έως το 2006 ήταν μεταδιδακτορικός συνεργάτης του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών (NRC) με τον κλάδο φυσικής υλικών στο NRL. Το 2007 διορίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο καθηγητής Κιοσέογλου μοιράστηκε 3 φορές το βραβείο ερευνητικής δημοσίευσης NRL Alan Berman για την εξαιρετική δουλειά του σχετικά με την αποτελεσματική έγχυση ηλεκτρικού σπιν σε GaAs και Si spin-LED [PRB 62 , 8180 (2000), PRL 89 , 166602 (2002), Nature Physics 3 , 542 (2007)]. Έχει συγγράψει περισσότερες από 85 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και έχει συνεισφέρει σε περισσότερες από 200 παρουσιάσεις σε συνέδρια. έχει 4 εργασίες με πολλές αναφορές στη σπιντρονική [APL 80 , 1240 (2002)-882 παραπομπές, PRB 62 , 8180 (2000)-644 αναφορές, APL 82 , 4092 (2003)-447 Phys 2003 , N 270, )- 479 παραπομπές (στοιχεία από το Google Scholar - Μάρτιος 2022)]. Είναι ενεργό μέλος της American Physical Society και υπηρετεί σε συνέδρια APS και MMM.

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com