Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Σωτηρία Σαρηπαπάζογλου – Κασκαρίδου - Νυμφόπετρα: «Κάντε κάτι. Πνιγόμαστε στη σκόνη»


Από απελπισία και άγχος διακατέχεται η κ. Σωτηρία Σαρηπαπάζογλου- Κασκαρίδου κάτοικος Νυμφόπετρας με το καθημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την διέλευση των φορτηγών και όχι μόνο, με το πυκνό σύννεφο σκόνης που σηκώνετε με το πέρασμα τους.

«Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Κλείνω από το πρωί πόρτες, παράθυρα και παντζούρια για να μη μπει η σκόνη μέσα στο σπίτι μου. Δεν μπορώ να καθίσω έξω στο μπαλκόνι μου. Δυο μήνες τώρα υποφέρω με αυτή την κατάσταση. Δεκάδες; φορτηγά περνάνε καθημερινά.

Πρέπει κάτι να κάνει ο δήμος. Να ρήξη πίσσα η να ασφαλτόστρωση τον δρόμο. Εδώ οι γείτονες δεν άντεξαν άλλο, έκλεισαν το σπίτι και έφυγαν στη Θεσσαλονίκης. Τώρα το καλοκαίρι έκτος από τα φορτηγά περνούν και ΙΧ αυτοκίνητα προς Χαλκιδική. Το GPS τους δείχνει λάθος ότι δρόμος είναι προσβάσιμος με άσφαλτο και έρχονται από εδώ ως την συντομότερη διαδρομή» μας είπε μεταξύ των άλλων η κ. Κασκαρίδου –Σαρηπαπάζογλου.

Για την ασφαλτόστρωση αυτού του δρόμου είχαμε αναφερθεί και σε παλαιότερη ανάρτηση μας και με την οποία ενημερώσαμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Μπίλιας μας είπε ότι αυτός ο δρόμος είναι δημοτικός και είναι στην αρμοδιότητα του δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Διαμαντής Λιάμας πρέπει άμεσα να μεριμνήσει και να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Είναι βέβαιο ότι ο δήμαρχος γνωρίζει ότι αυτός ο δρόμος που συνδέει την Νυμφόπετρα με την Περιστερώνα και κατά επέκταση προς την Χαλκιδική, στο άμεσο μέλλον θα καταστεί αναγκαίος με την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής, Θεσσαλονίκη –Καβάλα –Τοξότες και την δημιουργία στάση των τρένων σε κοντινή απόσταση.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση του κ. Λιάμα

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com