Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Την Δευτέρα στη Νυμφόπετρα: Γυρίσματα για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με την καταγραφή μαρτυριών από την κατοχή και το εμφύλιο πόλεμο.


Την Δευτέρα 10 Ιουλίου κινηματογραφικό συνεργείο θα βρεθεί στη Νυμφόπετρα, για την καταγραφεί μαρτυριών των κατοίκων που έζησαν τα γεγονότα της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε ντοκιμαντέρ.

Παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης, ο οποίος διαβάζοντας το βιβλίο του συγγραφέα Χρήστου Γιαννακίδη με τίτλο « Από τον ξεριζωμό στην κατοχή και στον εμφύλιο», διακρίβωσε σημαντικές ιστορικές μαρτυρίες που δεν πρέπει να αποσιωποιηθούν και να χαθούν στον χρόνο.

Είναι τιμή για τους κατοίκους της Νυμφόπετρας η ανάδειξη της ιστορίας του χωριού τους, μέσα από τις μαρτυρίες αυτών που έζησαν τα γεγονότα.

Είναι επίσης τιμή για του κατοίκους, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του δημοσιογράφου Χρήστου Νικολαΐδη να ασχοληθεί με την άγνωστη σε πολλούς ιστορία ενός μαρτυρικού χωριού, που όπως αναφέραμε και σε άλλες σχετικές μας ανάφερες, το χωριό αυτό θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τα μαρτυρικά χωριά και τις πόλεις της Ελλάδας.

Χρήστος Γιαννακίδης

 emvolimanea.blogspot.com