Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Να συνεχίσουμε και με άλλες μαρτυρίες μας προτρέπουν οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας.


Καθημερινά προσέρχονται, άνθρωποι κάθε ηλικίας, στο κοινοτικό κατάστημα της Νυμφόπετρας προκειμένου να παραλάβουν το βιβλίο με τίτλο Μαρτυρίες: «Από τον ξεριζωμό στην Κατοχή και τον εμφύλιο» του συγγραφέα και εκδότη Χρήστου Γιαννακίδη

Η υποδοχή τόσο της έκδοσης όσο και στο πρόσωπο του συγγραφέα ήταν ιδιαίτερα θέρμη και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ικανοποίηση, δικαιώνοντας ταυτόχρονα την απόφαση μας να ασχοληθούμε με την καταγράφει των γεγονότων του μαρτυρικού αυτού χωριού.

Θέλουμε εδώ να σημειώσουμε ότι επιθυμία μας ήταν η καταγραφή των μαρτυρίων να είναι μεγαλύτερη σε αριθμό αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό όχι εξαιτίας δικής μας υπαιτιότητας αλλά κυρίως για αντικειμενικούς λόγους αλλά και πρακτικούς.

Είμαστε στη διάθεση όλων των κατοίκων που θέλουν να καταθέσουν τις δικές τους μαρτυρίες και να τις συμπεριλάβουμε σε μια νέα βελτιωμένη έκδοση, έτσι ώστε να καλύψουμε και εκείνες τις οικογένειες που με παράπονο είδαν ότι δεν υπήρχαν στις σελίδες του βιβλίου.

Στα σχέδια του συγγραφέα είναι επίσης μια νέα καταγράφει και η έκδοση νέου βιβλίου από την περίοδο 1950 έως και το 1980. Νομίζουμε ότι αυτή η περίοδος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς πως δημιουργήθηκε ένα χωριό μέσα από τα συντρίμμια…

Για μια ακόμη φορά ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γεώργιο Δαμιανού για την βοήθεια του στην ενημέρωση και στην διάθεση του βιβλίου.

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com