Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ξεκίνησε η διάθεση του βιβλίου με την ιστορία της Νυμφόπετρας.


Εκδόθηκε και βρίσκεται στην διάθεση των αναγνωστών, το βιβλίο με τίτλο Μαρτυρίες: Από τον ξεριζωμό στην κατοχή και το εμφύλιο. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύονται τα δραματικά γεγονότα που βιώσαν οι κάτοικοι του χωριού τόσο στη διάρκεια του ξεριζωμού από τις πατρογονικές τους εστίες, όσο και στην περίοδο της κατοχής και του εμφυλίου πόλεμου.
Οι αφηγήσεις καθηλώνουν και θέτουν σοβαρούς προβληματισμούς σε εκείνους που αρνούνται να δουν την ιστορία κατάματα, κινδυνεύοντας να ξαναζήσουν την τραγικότητας της.

Ιδιαιτέρα ευτυχείς ο συγγραφέας του βιβλίου που είδε την επιθυμία του να εκπληρώνεται και ένα χρέος τιμής προς τους ανθρώπους που του εμπιστεύτηκαν τις μαρτυρίες τους να βρίσκουν τη θέση που τις αξίζουν.

Αυτή η έκδοση είμαστε βέβαιοι ότι θα εκτιμηθεί από τους αναγνώστες μας και θα συμβάλουν με κάθε τρόπο να φτάσει σε κάθε σπίτι. Πρέπει να θεωρήσουν ότι έχουν ένα ιστορικό κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας στη διάθεση τους.

Σας ενημερώνουμε ότι η διάθεση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και στις ώρες 08: 45 έως 12:00 στο γραφείο της κοινότητας Νυμφόπετρας

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com