Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Η πίεση του χρόνου είναι κακός σύμβουλος…


Αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος για τους οδηγούς των λεωφορείων προκειμένου να εκτελέσουν με ακρίβεια τα δρομολόγια τους. Όμως αυτή πίεση του χρόνου μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα για του επιβάτες αν δεν δοθεί η πρέπουσα προσοχή κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση τους.

Πέρα από τις γνωστές γρήγορες κινήσεις να κλείσουν τις πόρτες και να ξεκινήσουν, υπάρχουν και τα προβλήματα με τους επιβάτες με κινητικά προβλήματα. Σε αυτούς πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή.

Αφορμή για το σημερινό μας σημείωμα στάθηκε το γεγονός της μετακίνησης ηλικιωμένης με κινητικά πρόβλημα, που ταξίδεψε σήμερα -7-5-2022 με το ΚΤΕΛ της γραμμής Ρεντίνα – Λαγκαδά, του δρομολογίου ώρα 09:30, με προορισμό τον Λαγκαδά.

Όταν έφτασε κατέβηκε, μαζί και ο οδηγός για να παραλάβει το αμαξίδιό της που ήταν στην μπαγκαζιέρα. Το έδωσε ο οδηγός χωρίς να ανοίξει το αναδιπλούμενο αμαξίδιο (εικόνα) με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να κτυπήσει το πόδι της και να χάσει την ισορροπία της με την άμεση παρέμβαση του γράφοντος αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, κίνηση που είδε εκ των υστέρων και ο οδηγός.

Με τα παραπάνω απλώς θέλουμε να επισημάνουμε τον κίνδυνο που ελλοχεύει μια βιαστική μας κίνηση.

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com