Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων

Το Σαββατοκύριακο θα ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό, κατ’ αρχήν, μέτρα στήριξης για να αντιμετωπίσουμε τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, που αφορούν και νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το σκεπτικό θα είναι να θωρακίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την ελληνική οικονομία, τα νοικοκυριά, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες απέναντι σε μια κατάσταση που είναι δυσάρεστη. Ήταν αναμενόμενη. Δεν έχει τις ρίζες της εδώ. Για παράδειγμα ένα κοντέινερ από την Κίνα για να έρθει, μέχρι πριν από έναν-ενάμιση μήνα, ήθελε 1.500 ευρώ και τώρα θέλει 13.500.
Η πολιτική μας -όπως ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα και θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται- έχει αυξήσει το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών. Ένας ιδιωτικός υπάλληλος, μέχρι 3.000 ευρώ μικτό εισόδημα, είδε από το σύνολο της πολιτικής μας αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημά του κατά 1.600 ευρώ τον χρόνο. Και ένας με 2.000 μικτό εισόδημα κατά 750 ευρώ.
Θα δούμε τη συνέχιση της πολιτικής αυτής. Βάρη, τα οποία τα είχε βάλει η προηγούμενη Κυβέρνηση στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και κυρίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδημάτων, θα συνεχίσουν να ελαφραίνουν.


Νέα Δημοκρατία, Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας