Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Το τρένο Starlink του Elon Musk περνά πάνω από τους ουρανούς Mississauga και Brampton. Βίντεο.

Είδατε κάποια παράξενα φώτα στον νυχτερινό ουρανό στο Μισισάουγκα; Όχι, δεν ήταν αρχείο UFO Πιθανότατα έχετε δει το “Starlink Train” του ιδρυτή του SpaceX Elon Musk να περνά πάνω από το Mississauga

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι δορυφόροι Starlink του SpaceX είναι ένα «τρένο» δορυφόρων που περιστρέφονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, το οποίο τελικά θα εξαπλωθεί και θα προσθέσει περισσότερους από 1.600 παρόμοιους δορυφόρους.
Το υλικό δείχνει το Starlink-28, την τελευταία παρτίδα 52 δορυφόρων που κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτό το μήνα στις 15 Μαΐου.
Οι δορυφόροι παρέχουν υπηρεσίες Διαδικτύου χωρίς την ανάγκη για ευρυζωνική υποδομή, όπως καλώδια μακρών οπτικών ινών – καθιστώντας τα ιδιαίτερα χρήσιμα για τις αυτόχθονες κοινότητες σε απομακρυσμένες τοποθεσίες σε ολόκληρο τον Καναδά.
Επί του παρόντος υπάρχουν πολλά τέτοια δορυφορικά τρένα στον ουρανό, αν και δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν.
Εάν θέλετε πραγματικά να ρίξετε μια ματιά στον εαυτό σας, μπορείτε να το ελέγξετε Αναζήτηση για Starlink Οι ακόλουθες ώρες είναι πιο αισθητές. Ωστόσο, ο ιστότοπος λέει ότι τα τρένα δεν είναι πολύ ορατά αυτή τη στιγμή, επειδή η Starlink έχει μειώσει τη φωτεινότητά τους ως απάντηση σε ανησυχίες σχετικά με τη μόλυνση του φωτός.
“Η επόμενη εκκίνηση του Starlink έχει προγραμματιστεί σε λίγες εβδομάδες και θα είναι πολύ φωτεινή 3-4 ημέρες μετά από αυτό, σύμφωνα με το Find Starlink.
Η SpaceX είναι μια αμερικανική εταιρεία που αναπτύσσει νέες τεχνολογίες και μέσα διαστημικής μεταφοράς. Εκτός από την ίδρυση του SpaceX, ο Musk είναι επίσης ο ιδρυτής της Tesla και της The Boring Company, και ο συνιδρυτής των Neuralink και OpenAI.



enp.gr