Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Στη Νυμφόπετρα: Κήπος σαν ζωγραφιά.

Σαν ένα πίνακα ζωγραφικής θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε αυτόν ο όμορφο και γοητευτικό κήπο με την περίτεχνη κατασκευή του.
Δεν μπορεί κάποιος να περνά μπροστά από την οικία Συμεωνίδη και να μη σταθεί να έστω και για λίγο να θαυμάσει αυτή την μοναδική κατασκευή κήπου με τα πολυάριθμα και με συμβολική σημασία εκθέματα του.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χρήστος Συμεωνίδης , όλη αυτή η έμπνευση και η δημιουργία του κήπου οφείλεται στην σύζυγο του, Αναστασία η οποία με πολύ μεράκι και φαντασία δημιούργησε αυτό το αριστουργηματικό κήπο.
Εδώ που άλλοτε ο χώρος αυτός χρησιμοποιούνταν για την ανάπτυξη φυτωρίων καπνού και ζαρζαβατικών σήμερα έχει μετατραπεί σε μια όαση ομορφιάς. Κάθε αντικείμενο που υπάρχει στο κήπο έχει τον δικό του συμβολισμό.
Τα αλέτρια που με τα κοφτερά υνιά τους όργωναν τα χωράφια για να παραχθεί καλή σοδειά, η βάρκα που μας παραπέμπει λίγα χρόνια πριν όταν η λίμνη ήταν γεμάτη ψάρια, το τετράποδο φίλο μας που κουβαλούσε αδιαμαρτύρητα τα προϊόντα των αφεντικών του, Οι πάπιες και γενικότερα τα πτηνά που συνυπάρχουν στη φύση, μας θυμίζουν το καθήκον μας για την προστασίας τους, Θάμνοι και δένδρα δένουν όλα μαζί αρμονικά δημιουργώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που ζούμε και τέλος το εκκλησάκι που εκπέμπει το δικό του μήνυμα.

Αξίζουν συγχαρητήρια…

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com