Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Στον δρόμο για το Πεκίνο: Η Φλόγα παραδόθηκε στους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων


Ολοκληρώθηκε στο Καλλιμάρμαρο η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους Κινέζους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022».
Η Λαμπαδηδρομία θα είναι μικρότερη απ' ό, τι στο πρόσφατο παρελθόν. Η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων θα μεταφερθεί σε χρόνο ρεκόρ στην Αθήνα, πριν πετάξει στην κινεζική πρωτεύουσα.
Όπως και η Τελετή Αφής, έτσι και η σημερινή Τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω περιορισμών για την πανδημία.

Τη Φλόγα παρέδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, στον αντιπρόεδρο της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιού Ζάικινγκ.

«Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στο Σινικό Τείχος και σε άλλα μέρη της Κίνας, φέροντας μαζί της, το φως της ειρήνης και της φιλίας», δήλωσε ο Κινέζος παράγοντας και πρόσθεσε: «Η Κίνα στοχεύει στη διοργάνωση ασφαλών και υπέροχων Αγώνων».
Η κινεζική αντιπροσωπεία με την Ολυμπιακή Φλόγα, θα αναχωρήσει για την αχανή χώρα, όπου αναμένεται να φθάσει αύριο στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα (02:00 GMT).
Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.
Τη Δευτέρα από τα χέρια του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο στην κωπηλασία, Στέφανου Ντούσκου, άναψε ο βωμός στην Ακρόπολη, με το σύμβολο του Ολυμπισμού να στέλνει τα διαχρονικά μηνύματά του.

Την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» παρέδωσε στον Στέφανο Ντούσκο η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, Αριάδνη Σπανάκη.
Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Τρεις ακτιβιστές έκαναν διαμαρτυρία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, αλλά αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

sputniknews.gr