Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Συγχαρητήρια από τον δημοσιογράφο Φώτη Κουτσαμπάρη.

Αγαπητέ Χρήστο,
αισθάνομαι για άλλη μια φορά την ανάγκη να σε συγχαρώ για την νέα σου πρωτοβουλία να καταγράψεις την Ιστορία της Νυμφόπετρας, μέσα από τις αφηγήσεις και τις μαρτυρίες των κατοίκων, με στόχο την έκδοση ενός ιστορικού βιβλίου και την αναγνώριση του μαρτυρικού χωριού.

Όσοι έχουμε την τύχη να σε γνωρίζουμε προσωπικά, ξέρουμε ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε εδώ και 20 χρόνια κι ότι διαθέτεις πλούσιο υλικό για την περιοχή, με διηγήσεις ανθρώπων που έζησαν και συμμετείχαν σε γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο, από την περίοδο της κατοχής, του εμφυλίου και μεταγενέστερα. Κατά καιρούς έχεις κάνεις δημοσιεύματα με αυτές τις ιστορίες.

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου, θα δημιουργήσει μια σημαντική παρακαταθήκη για την Ιστορία της περιοχής ενώ πιστεύω ότι θα συμβάλει και στην ένταξη του χωριού στις μαρτυρικές περιοχές. Με την έκδοση του ιστορικού βιβλίου οι νεότερες γενιές θα έχουν στα χέρια τους ένα "εργαλείο γνώσης" για να συνδεθούν με το παρελθόν και οι ιστορικοί θα έχουν υλικό για τις έρευνες και τις μελέτες τους.

Ελπίζω να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι στο κάλεσμα σου και να υλοποιηθεί ο ευγενής στόχος σου.

Καλή επιτυχία!
Με εκτίμηση
Φώτης Κουτσαμπάρης
Δημοσιογράφος

Ευχαριστούμε θερμά τον αγαπητό φίλο και φίλο της Νυμφόπετρας κ. Φώτη Κουτσαμπάρη για τα καλά του λόγια. Είμαστε βέβαιοι  ότι και με την δική του συνδρομή, η εκπλήρωση αυτής της αποστολή θα ολοκληρωθεί με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η εμπειρία του ως έκδοτη και συγγραφέα  θα μας είναι πολύτιμη.

Σε ευχαριστούμε φίλε Φώτη