Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Εξάμηνη παράταση για υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Τα προβλήματα κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.
Πέρα από το νόμο 4685/2020 που ψήφισε η Κυβέρνηση τον Μάιο του 2020, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης. 
Μεταξύ αυτών, είναι η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%. 
 Η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.

 Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας