Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΜΙΤ: Ο Αριστοτέλης είναι ο διασημότερος άνθρωπος των τελευταίων 6.000 χρόνων.

Ο Αριστοτέλης είναι η πιο διάσημη προσωπικότητα του κόσμου, σύμφωνα με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) το οποίο συνέταξε μια λίστα με τις πιο διάσημες προσωπικότητες από το 4000 π.Χ. μέχρι και το 2010 μ.Χ.

Το ΜΙΤ με ένα ειδικό λογισμικό βρήκε τις περισσότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο των επιστημών και όχι μόνο, τα λεπτά που παρέμειναν στο θέμα που αναζήτησαν και τις κοινοποιήσεις στα social media.

Η πρώτη δεκάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και θρίαμβος για την Ελλάδα, αφού εκτός από την πρωτιά έχει αρκετές παρουσίες.

Πρώτος όλων έρχεται ο Αριστοτέλης, με ιδιαίτερη δημοφιλία στις ΗΠΑ και την Ασία.

Εκτός από τον Αριστοτέλη στην πρώτη θέση, στη δεύτερη βρίσκεται ο Πλάτωνας, στην τέταρτη ο Σωκράτης, στην πέμπτη ο Μέγας Αλέξανδρος και η ελληνική εκπροσώπηση στη δεκάδα συμπληρώνεται με τον Όμηρο στην ένατη θέση και τον Πυθαγόρα στη δέκατη.

Να σημειώσουμε ότι στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ιησούς Χριστός, στην έκτη ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, στην έβδομη ο Κομφούκιος και στην όγδοη ο Ιούλιος Καίσαρας.

Στη λίστα με τις 100 πιο γνωστές ιστορικές προσωπικότητες περιλαμβάνονται αρχαίοι φιλόσοφοι και συγγραφείς, καλλιτέχνες της Αναγέννησης, φαραώ, εξερευνητές, αυτοκράτορες, σύγχρονοι ηγέτες (π.χ. Στάλιν και Αδόλφος Χίτλερ) ακόμα και θρησκευτικές μορφές, όπως η Μαρία η Μαγδαληνή.

Δείτε τη λίστα:

Αριστοτέλης
Πλάτωνας
Ιησούς Χριστός
Σωκράτης
Μέγας Αλέξανδρος
Λεονάρντο Ντα Βίντσι
Κομφούκιος
Ιούλιος Καίσαρας
Όμηρος
Πυθαγόρας

nooz.gr