Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Οι φωτογραφίες της ημέρας.

Με την ελπίδα το 2016 να φέρει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό τελέστηκε -για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια- ο Αγιασμός των Υδάτων στη θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα έγινε σε μικρή απόσταση από την περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης. Περίπου 20 Ελληνοκύπριοι βούτηξαν για την ανάσυρσή του. Στην Αμμόχωστο για τον καθαγιασμό των υδάτων μετέβησαν πάνω από 1000 Ελληνοκύπριοι. Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

EPA / ZOLTAN MATHE
Ανεμόμυλος σε χιονισμένο οροπέδιο στην Ουγγαρία.

REUTERS / KIM HONG-JI
Στιγμιότυπο από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στη Σεούλ. Οι τηλεοράσεις δείχνουν ρεπορτάζ για τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, την οποία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα. Η τέταρτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή της χώρας έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ.

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, πραγματοποίησαν λίγο μετά το μεσημέρι σιίτες μουσουλμάνοι, διαμαρτυρόμενοι για την εκτέλεση του σιίτη θρησκευτικού ηγέτη Νιμρ αλ Νιμρ. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για τον Αγιατολάχ που εκτελέστηκε πρόσφατα μαζί με ακόμα 46 άτομα «από το θεοκρατικό σουνιτικό καθεστώς του Ριάντ», όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συνδέσμου Ελλάδας-Πακιστάν Σαχίντ Μοχάμεντ Τζαμίλ.
EUROKINISSI/EPIRUSPOST.GR
Αγιασμός στα ερείπια της ιστορικής γέφυρας στην Πλάκα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε μια εκδήλωση, η οποία είχε και συμβολικό εκτός από θρησκευτικό χαρακτήρα. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής θέλησαν με την ευκαιρία του εορτασμού των Θεοφανείων να επαναφέρουν το αίτημα για την αναστήλωση της γέφυρας, η οποία κατέρρευσε τον Φεβρουάριο του 2015 λόγω ισχυρής βροχόπτωσης.

INTIME NEWS / ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στιγμιότυπο από τον αγιασμό των υδάτων στο άλσος του Αγίου Νικολάου, στη Νάουσα.
EPA / GEORGI LICOVSKI
Ένα παιδάκι κοιμάται στον χώρο καταγραφής των προσφύγων, κοντά στη Γευγελή, καθώς η οικογένειά του περιμένει να επιβιβαστεί σε τρένο που θα τους οδηγήσει στα σύνορα με τη Σερβία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.


REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN
Ένα αγόρι παίζει ποδόσφαιρο στα συντρίμμια του σπιτιού του, στον εβραϊκό εποικισμό της Δυτικής Όχθης, Μάαλε Αντουμίμ, το οποίο κατεδάφισαν οι ισραηλινές αρχές.

REUTERS / YUYA SHINO
Άντρες ντυμένοι με στολές πυροσβεστών της εποχής Έντο (17ος -19ος αι.) πραγματοποιούν ακροβατικά πάνω σε σκάλες από μπαμπού, στο Τόκιο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της θεαματικής πρωτοχρονιάτικης παρέλασης που διοργανώνει η πυροσβεστική υπηρεσία της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE
Ένα ζευγάρι κατεβαίνει τα σκαλιά προς υπόγεια διάβαση στο Βερολίνο, το οποίο έχει «ντυθεί» στα λευκά.

INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Στιγμιότυπο από το λιμανάκι του Κερατσινίου.


Πηγή: .naftemporiki.gr