Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Στην Νυμφόπετρα, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Ιερομονάχου Ιγνατίου.

Ειδική ανάρτηση

Σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νυμφόπετρας Λαγκαδά,  πραγματοποιήθηκε  το ετήσιο μνημόσυνο του  Ιερομονάχου Ιγνατίου ( κατά κόσμο Ιωάννη Σαρόγλου), οποίος Εκοιμήθη σε ηλικία 48 ετών από ανακοπή καρδιάς.


Την επιμνημόσυνο δέηση χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρναίας, Αγίου Όρους και Αρδραμερίου κ.κ Ιγνάτιος, συνοδεία ιερέων της  Μητροπόλεως του καθώς και ιερείς της Μητροπόλεως Λαγκαδά. Την μνήμη του τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι και συγγενείς της οικογενείας του.  

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης παρατέθηκε γεύμα στην αίθουσα δεξιώσεων του χωριού.

                     Τι και αν πέρασε  ένας χρόνος…

Τι και αν πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε  από κοντά τους ο αγαπητός Ιγνάτιος. Για εκείνους που τον γνώρισαν είναι ακόμη σαν ήταν χθες. Γιατί ακόμη αισθάνονται ότι είναι κοντά τους , είναι δίπλα τους.   Αισθάνονται ακόμη το χαμόγελο του και την καλοσύνη του. Οι συντοπίτες του  έχουν να μαρτυρήσουν μόνο επαίνους από καρδιάς και τα λόγια τους είναι βάλσαμο για την χαροκαμένη μητέρα του. Δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι  αυτός ο χαμογελαστός και καλοπροαίρετος άνθρωπος έφυγε από κοντά τους. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο δικός τους άνθρωπος θα έφευγε τόσο πρόωρα από την ζωή. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η μοίρα των ανθρώπων.
Τώρα ο καλοσυνάτος και γελαστός Ιγνάτιος δεν υπάρχει πια. Όμως όλοι θα τον θυμούνται ως τον άνθρωπο του χαμόγελου, της ευγένειας και της φιλικότητας.
Αιωνία σου η μνήμη Ιγνάτιε.
Χρήστος Γιαννακίδης