Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας



REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS


Κόσμος περνά μπροστά από ένα κτήριο με γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας. Με αγωνία παρακολουθούν οι Έλληνες τη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Μία από τις πιο κρίσιμες, για το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, συνεδριάσεις του Eurogroup διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες, με τη χθεσινή μαραθώνια και προπαρασκευαστική συνεδρίαση του Euroworking Group να αφήνει κάποια σημάδια αισιοδοξίας ότι οι δύο πλευρές μπορεί να καταλήξουν σε μια κοινή δήλωση.


REUTERS / STRINGER/ITALY


Αστυνομικός συλλαμβάνει έναν οπαδό της Φέγενορντ, μετά από επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο της Ρώμης, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της Φέγενορντ με τη Ρόμα για το Γιουρόπα Λιγκ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας 21 οπαδοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια μετά την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων στο κέντρο της Ρώμης. Αργά το βράδυ περίπου 500 μεθυσμένοι οπαδοί της Φέγενορντ ξεκίνησαν επεισόδια στο κέντρο της «αιώνιας πόλης», προκαλώντας φθορές σε καταστήματα και αυτοκίνητα και κινητοποιώντας την αστυνομία, με αποτέλεσμα η περιοχή να θυμίζει πεδίο μάχης για περίπου δύο ώρες.


REUTERS / JOSHUA ROBERTS


O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μιλά με τον Ιορδανό ομόλογό του Νάσερ Τζούντεχ, κατά τη διάρκεια διάσκεψης που συγκλήθηκε από τον Λευκό Οίκο με θέμα την αντιμετώπιση του ακραίου εξτρεμισμού, στην Ουάσιγκτον. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι «η αντίληψη ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ αποτελεί ένα άσχημο ψέμα», καλώντας τις μουσουλμανικές κοινότητες «να απωθήσουν όχι μόνο τις διαστρεβλωμένες ερμηνείες του Ισλάμ, αλλά και το ψεύδος ότι έχουμε, κατά κάποιο τρόπο, εμπλακεί σε μια σύγκρουση πολιτισμών».


REUTERS / ARND WIEGMANN


Δύο τρένα συγκρούσθηκαν στις 06.45 το πρωί στο Ραφτς, βόρεια της Ζυρίχης, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με μέλος συνεργείου διάσωσης, την μαρτυρία του οποίου επικαλείται η εφημερίδα 20 Minutes, 49 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τη σύγκρουση.


EPA / PIROSCHKA VAN DE WOUW


Τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μεγάλη πολυκατοικία της πόλης Ναϊμέχεν στην ανατολική Ολλανδία. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, που διαμένουν στην πολυκατοικία απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ορισμένοι με τη βοήθεια γερανών. Η φωτιά κατασβέστηκε και η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.


EPA / BARBARA WALTON


Ξύλινες βάρκες γεμάτες τουρίστες περνούν δίπλα από έναν πωλητή φρούτων, στη διάσημη πλωτή αγορά Νταμνοέν Σαντουάκ, στην επαρχία Ρατσαμπούρι, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη. Οι πλωτές αγορές ήταν παραδοσιακά ο τρόπος που πωλούνταν φρούτα και λαχανικά σε πολλές περιοχές στο βασίλειο της Ταϊλάνδης. Στις μέρες μας, αποτελούν δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.


EPA / RUNGROJ YONGRIT


Ταϊλανδός τελωνειακός υπάλληλος παρουσιάζει ένα χελωνάκι, του είδους Pignose (επάνω) και ένα είδος μικρής σαύρας (κάτω) κλεισμένο σε ένα πλαστικό μπουκάλι, που κατασχέθηκαν από τις αρχές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ. Οι τελωνειακές αρχές της Ταϊλάνδης συνέλαβαν δύο Ιάπωνες επιβάτες κατά την αναχώρησή τους από την Μπανγκόκ για τη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν λαθραία 110 χελώνες, τέσσερις μαρμότες, 21 φίδια και εννέα σαύρες κρυμμένα μέσα στις βαλίτσες τους. Τα λαθραία άγρια ζώα που βρέθηκαν, είναι καταχωρημένα ως απειλούμενα είδη, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών.


REUTERS / AMMAR AWAD


Κόσμος περνά μπροστά από τον καλυμμένο με χιόνι «Θόλο του Βράχου», στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Από το πρωί της Παρασκευής η Ιερουσαλήμ και οι ορεινές περιοχές της χώρας καλύφθηκαν με χιόνι. Τα σχολεία στην πόλη έμειναν κλειστά σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας.


REUTERS / SERGEI KARPUKHIN


Ο Αλεξέι Ναβάλνι, συνοδεύεται από αστυνομικούς έξω από το δικαστήριο μετά τη δίκη του στη Μόσχα. Η ρωσική δικαιοσύνη καταδίκασε τις πρώτες πρωινές ώρες τον επικριτή του Κρεμλίνου, εθνικιστή blogger Αλεξέι Ναβάλνι σε φυλάκιση 15 ημερών για «παράνομη διανομή προκηρύξεων» στο μετρό της Μόσχας, καταδίκη η οποία τον εμποδίζει να συμμετάσχει στη διαδήλωση που οργανώνει την 1η Μαρτίου στη ρωσική πρωτεύουσα. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης στον Ναβάλνι εκτιμώντας ότι η διανομή προκηρύξεων συνιστούσε «συγκέντρωση» και ότι το ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης δεν είχε ζητήσει από τις αρχές την άδεια για την οργάνωση συλλαλητηρίου.


EPA / BARBARA WALTON


Ο 66χρονος Ντεμγούν Γουνγιάν γελάει ενώ ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, στις αλυκές στο Σαμούτ Σακόρν, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη. Ο Γουνγιάν εργάζεται στις αλυκές εδώ και 33 χρόνια. Το αλάτι συλλέγεται σε αβαθείς δεξαμενές, οι οποίες καλύπτουν μία μεγάλη έκταση από την πρωτεύουσα προς τα δυτικά, κάνοντας την περιοχή γνωστή για την μεγαλύτερη παραγωγή άλατος στην Ταϊλάνδη. Οι αλυκές έχουν εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό για εκατοντάδες τουρίστες, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες.


EPA / DAVE HUNT


Νέοι παίζουν με τα κύματα που προκάλεσε ο κυκλώνας Μάρσια στη Χρυσή Ακτή του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Ο κυκλώνας έφθασε κοντά στην πόλη του Ροκχάμπτον, στη βορειοανατολική ακτή του Κουίνσλαντ, με την ισχύ του να ξεπερνά τα 295 χιλιόμετρα την ώρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία υποβάθμισε τον κυκλώνα Μάρσια από την κατηγορία 5 στην 4, ενώ προειδοποίησε τους κατοίκους για “αφύσικα υψηλές παλίρροιες”. Στην περιφέρεια του Κουίνσλαντ, 134 σχολεία και 43 παιδικοί σταθμοί έκλεισαν, σύμφωνα με εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.


REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανταλάσσουν χειραψία στο τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο Παρίσι. «Χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων η Γερμανίδα καγκελάριος. Από τότε που υπάρχουν ελληνικά προγράμματα, η γερμανική πολιτική και και η πολιτική όλων των κρατών-μελών έχουν στόχο να παραμείνει στην Ευρωζώνη η Ελλάδα, δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα, κατά τις κοινές της δηλώσεις με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, για τα σενάρια περί Grexit. Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης, πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και η θέση της Γαλλίας είναι ότι πρέπει να κάνουμε το παν, και οι δύο πλευρές, ώστε να υπάρχει μια μεγαλύτερη συνοχή στην Ευρωζώνη.


REUTERS / THOMAS PETER


Απόφοιτοι κολλεγίου φωνάζουν σε μία προσπάθεια τόνωσης του ηθικού τους, κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης αναζήτησης εργασίας, σε ένα υπαίθριο θέατρο στο Τόκιο. Περίπου 1.500 απόφοιτοι ιαπωνικών επαγγελματικών σχολών παρευρέθησαν σε συγκέντρωση, η οποία οργανώθηκε με σκοπό την ενίσχυση του ηθικού και της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων, προετοιμάζοντάς τους ψυχολογικά για την είσοδο στην αγορά εργασίας.


EPA / ABED AL HASLHAMOUN


Παλαιστίνιος κρατώντας την εθνική του σημαία προσπαθεί να γλυτώσει από δακρυγόνα που εκτόξευσαν εναντίον του Ισραηλινοί στρατιώτες. Στην πόλη της Χεβρώνας διαδηλωτές ζήτησαν να γίνει ξανά ελεύθερη η πρόσβαση στις περιοχές της πόλης που βρίσκονται υπό ισραηλινό έλεγχο.


naftemporiki.gr