Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας

REUTERS / FRED THORNHILL

Το Βόρειο Σέλας διακρίνεται στον ορίζοντα, στην περιοχή των Λιμνών Kawartha, στο νότιο Οντάριο. Η εμφάνιση του εντυπωσιακού αυτού φυσικού φαινομένου είναι σπάνια στην περιοχή του Οντάριο.


REUTERS / OLIVIA HARRIS


Μέλος της φυλής ιθαγενών Μαχ Μέρι της Μαλαισίας, λαμβάνει μέρος στο «Πούτζα Παντάι», τελετουργικό το οποίο έχει σκοπό να κατευνάσει τα πνεύματα των θαλασσών, στο χωριό Πουλάου Κάρει, στα περίχωρα της Κουάλα Λουμπούρ. Η φυλή Μαχ Μέρι, τα μέλη της οποίας είναι απόγονοι θαλασσοπόρων και ανθρώπων που ζούσαν από τη θάλασσα με την αλιεία και το εμπόριο, γιορτάζουν το νέο έτος τους, σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, κάνοντας προσφορέςπρος τη θάλασσα.


EPA / BORIS ROESSLER


Παρουσιάστηκε σήμερα στην Φρανκφούρτη το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι υπέγραψε ένα γιγάντιο δείγμα του καινούριου χαρτονομίσματος, το οποίο έχει καινούριο σχέδιο και παραπάνω χαρακτηριστικά ασφαλείας. Στην κυκλοφορία θα βγει στις 15 Νοεμβρίου του 2015.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/POOL


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γίνεται δεκτός από τον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στην οικία του. Η συνάντηση έγινε προκειμένου να συζητήσει ο Πρωθυπουργός με την εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων των Βρυξελλών την προηγούμενη εβδομάδα.


REUTERS / FRANCOIS LENOIR


Στο τέλος της τετράμηνης παράτασης που θα δοθεί στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, το Eurogroup θα εξετάσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την προοπτική επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντέισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, εάν η Ελλάδα ικανοποιήσει όλα τα κριτήρια.


REUTERS / MARIO ANZUONI


Οι ηθοποιοί Τζένιφερ Άνιστον και Έμμα Στόουν αγκαλιάζουν η μία την άλλη, κατά την άφιξή τους στην 87η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ στο Χόλυγουντ.


REUTERS / SIEGFRIED MODOLA


Ένα μικρό κορίτσι κάνει εξάσκηση στην πυγμαχία, σε ένα τοπικό γυμναστήριο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Καμουκούντζι, στο Ναϊρόμπι.


REUTERS / STRINGER

Μέλη των ειδικών δυνάμεων της Μαυριτανίας χορεύουν, μετά από στρατιωτική εκπαίδευση, στα πλαίσια της άσκησης Flintlock 2015, που διεξάγεται υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, στο Μάο, στο Τσαντ. Στρατιωτικά γυμνάσια διεξάγονται στο Τσαντ, στα οποία συμμετέχουν 28 αφρικανικές και δυτικές χώρες. Περίπου 1.300 άνδρες εκπαιδεύονται εντατικά για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την Μπόκο Χαράμ.


REUTERS / YOUSSEF BOUDLAL


Σε ένα χωριό κοντά στην οροσειρά του Άτλαντα, στο Μαρόκο, μια εικοσάχρονη μητέρα της φυλής των Βερβέρων περπατάει κρατώντας στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωρό της. Οι χιονισμένες πλαγιές των βουνών στο Μαρόκο φιλοξενούν πολλά χωριά της φυλής, όπου οι ιθαγενείς ζουν από τη γεωργία και την κτηνοτροφία, την εμπορία μελιού, ελαιόλαδου, ψωμιού ψημένου σε παραδοσιακό φούρνο και κεραμικών. Ωστόσο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι ακραίες καιρικές μεταβολές και η διάβρωση που προκαλείται από τις πλημμύρες έχουν μειώσει την γεωργική παραγωγικότητα. 


REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ένα αγόρι βουτά στα νερά του ποταμού Γάγγη, στην Καλκούτα.

naftemporiki.gr