Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Ξάφρισε» χρυσοχόο παριστάνοντας τη γραμματέα του Μπουτάρη

ΠΗΡΕ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΑΞΙΑΣ 2.700 €

Προσποιούμενη την… ιδιαίτερα γραμματέα του Γιάννη Μπουτάρη, μια 28χρονη κατάφερε να ξεγελάσει κοσμηματοπώλη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και να του αποσπάσει χρυσαφικά αξίας 2.700 ευρώ, τα οποία πούλησε στη συνέχεια σε ενεχυροδανειστήριο στο 1/3 της τιμής τους. Αυτό έγινε δύο φορές, την τρίτη ωστόσο έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Η νεαρή, εμφανίστηκε στον κοσμηματοπώλη την περασμένη Παρασκευή, του συστήθηκε ως γραμματέας του δημάρχου Θεσσαλονίκης και μάλιστα χρησιμοποίησε το όνομα μιας συνεργάτιδάς του. Για να γίνει πιο πιστευτή, του είπε ότι ο Γ. Μπουτάρης είχε ακούσει πολύ καλά λόγια για το κατάστημά του και του ζήτησε ένα βραχιόλι, μια αλυσίδα για το λαιμό και ένα δαχτυλίδι, συνολικής αξίας 900 ευρώ, τα οποία ο δήμαρχος -δήθεν- θα έκανε δώρο σε φιλικό του πρόσωπο. Το ίδιο βράδυ μάλιστα τον πήρε τηλέφωνο και του εξέφρασε τις ...ευχαριστίες του δημάρχου, δεσμευόμενη ότι την επόμενη μέρα θα τον επισκεφτεί ξανά για να πληρώσει τα κοσμήματα.

Πράγματι, πήγε το επόμενο πρωί, αλλά αντί να δώσει χρήματα επέλεξε ένα πανάκριβο ρολόι χειρός, ένα βραχιόλι και ένα κολιέ, συνολικής αξίας 1.800 ευρώ. «Ο δήμαρχος ξετρελάθηκε με τα κοσμήματά σας. Μόνο σε σας βρίσκει τόσο ιδιαίτερα κομμάτια», φέρεται να του είπε. Έφυγε και πάλι χωρίς να πληρώσει αλλά ο κοσμηματοπώλης επικοινώνησε με έναν φίλο του που εργάζεται στο δήμο Θεσσαλονίκης για να επιβεβαιώσει ότι η πελάτισσα ήταν συνεργάτης του δημάρχου. Ο φίλος του, επιβεβαίωσε ότι τα στοιχεία ταιριάζουν με μία από τις γραμματείς του Γ. Μπουτάρη, η περιγραφή όμως δεν είχε καμία σχέση. Έτσι, ο κοσμηματοπώλης αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε τις αρχές.

Την περασμένη Τρίτη η 28χρονη επέστρεψε και διάλεξε κάποια ακόμη κοσμήματα από λευκόχρυσο, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος της είπε να περάσει λίγο αργότερα για να τα ετοιμάσει και ειδοποίησε την αστυνομία. Αστυνομικοί την ακολούθησαν και την συνέλαβαν στο ενεχυροδανειστήριο, όπου βρέθηκαν και τα υπόλοιπα κοσμήματα. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος του 54χρονου υπαλλήλου του ενεχυροδανειστήριου για «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος».

ethnos.gr