Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας



REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK


Βοσκοί από το Κιργιστάν κατά την διάρκεια κυνηγετικού διαγωνισμού στην περιοχή Ακί. Δίπλα τους βρίσκονται τα γεράκια - σύντροφοι τους στο κυνήγι.


EPA / JASON SZENES


Γενική άποψη των κτηρίων και των ουρανοξυστών στο Μανχάταν.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ


Το λουλούδι κλέφτης σε τοποθεσία του Ναυπλίου. Οι «κλέφτες» είναι οι σπόροι των φυτών που ανήκουν στην οικογένεια των Σύνθετων (Compositae ή Asteracae). Οι σπόροι αυτοί διαθέτουν μια τριχοειδή κεφαλή, που τους δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις ελαφρές ριπές του αέρα και να πετάνε σαν αλεξίπτωτα. Με τον τρόπο αυτό διασπείρονται σε μεγάλη έκταση, ενώ με τα τριχίδια της κεφαλής τους αγκιστρώνονται στα εδάφη που πέφτουν και περιμένουν τις πρώτες βροχές για να φυτρώσουν.


REUTERS / SHANNON STAPLETON


Το όχημα, το οποίο χτυπήθηκε από ένα τρένο στο Μάουντ Πλέζαντ, απομακρύνεται από το σημείο της σύγκρουσης μέσω ειδικών μηχανημάτων. Ομοσπονδιακοί ερευνητές δήλωσαν την Τετάρτη ότι αξιολογούν την «καταλληλότητα» των εξόδων κινδύνου του τρένου, που από τη σύγκρουσή του με τζιπ, προκάλεσε το θάνατο 6 ανθρώπων.


EPA / KIMIMASA MAYAMA


Επισκέπτες του 66ου φεστιβάλ χιονιού στο Σαππόρο της Ιαπωνίας βγάζουν φωτογραφίες τα γλυπτά από χιόνι που αναπαριστούν τους ήρωες της σειράς ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων». Στο φεστιβάλ χιονιού που θα διαρκέσει έως τις 11 Φεβρουαρίου, φιλοξενούνται 204 γλυπτά από χιόνι και πάγο.


REUTERS / PICHI CHUANG


Σε 31 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας TransAsia σε ποταμό της Ταϊπέι, ενώ 12 ακόμα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της Ταϊβάν. Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 58 επιβάτες και πλήρωμα. Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Ταϊπέι, το αεροσκάφος προσέκρουσε αρχικά σε έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο και στη συνέχεια έπεσε τα νερά του ποταμού.


EPA / ANDY RAIN


Επιβάτες ζητούν πληροφορίες από έναν εργαζόμενο του οργανισμού μεταφορών του Λονδίνου στο σταθμό Victoria. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της βρετανικής πρωτεύουσας πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για τους μισθούς και τις εργασιακές τους συνθήκες.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ


Τρία διαφορετικά είδη ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Βουλή, όπου ορκίστηκαν οι 300 νεοεκλεγέντες βουλευτές. Συγκεκριμένα έγινε ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο, με μουσουλμανικό και με πολιτικό -τον τελευταίο επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο παλαιότερος βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, που διάβασε το Προεδρικό Διάταγμα της Βουλής και τις επιστολές με τις οποίες οι πρόεδροι των κομμάτων, που έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι σε δύο περιφέρειες, γνωστοποίησαν τις εκλογικές περιφέρειες που θα εκπροσωπήσουν.


REUTERS / EDGAR SU


Ένας μπάρμαν παρακολουθεί μία ιπτάμενη ρομποτική συσκευή σερβιρίσματος να απογειώνεται μεταφέροντας μία παραγγελία σε εστιατόριο της Σιγκαπούρης, κατά τη διάρκεια παρουσίασής της στα μέσα ενημέρωσης. Το μη επανδρωμένο όχημα αέρος (UAV), ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε από την εταιρεία Infinium Robotics, έχει ως στόχο να «λύσει τα χέρια» των εργαζομένων στην εστίαση έτσι ώστε να ασχολούνται με «εργασίες υψηλότερης αξίας»


REUTERS / KAI PFAFFENBACH


Ένα νεαρό κορίτσι κάθεται στο έλκηθρό της στην κορυφή του βουνού Feldberg, περίπου 20 χιλιόμετρα έξω από τη Φρανκφούρτη.


EPA / MICHAEL KAPPELER


Ένας διαδηλωτής υψώνει πλακάτ στο οποίο αναγράφεται η φράση: «Έλληνες, συγγνώμη για την κυβέρνησή μας! μπροστά από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο. Υπό το σκηνικό σύγκρουσης που προδιαγράφουν οι πιέσεις του Βερολίνου για τήρηση των υποχρεώσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στο γερμανικό έγγραφο το οποίο δημοσίευσε το Reuters, συναντώνται αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


REUTERS / DARREN STAPLES


Μία γυναίκα περνά μπροστά από ένα κλειστό μαγαζί στο Ρόθερχαμ της βόρειας Αγγλίας. Ο επικεφαλής του Συμβουλίου της πόλης και ολόκληρο το Συμβούλιο παραιτήθηκαν έπειτα από τη δημοσίευση μιας έκθεσης για την σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών στην περιοχή. Η έκθεση, την οποία είχε ζητήσει το Συμβούλιο, αναφέρει πως οι αρχές δεν ήταν συνειδητά ενήμερες και αδιαφόρησαν για προηγούμενη έκθεση που έκανε λόγο για 1.400 νεαρά παιδιά τα οποία κακοποιήθηκαν από συμμορίες ασιατών. 




ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ


Ερασιτέχνες ψαράδες δίνουν καθημερινά ραντεβού στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, ελπίζοντας πως ο κουβάς θα γεμίσει ψάρια. Μέχρι το μεσημέρι η παρέα μεγαλώνει και όλοι μαζί υπομονετικά περιμένουν, στους πρόποδες του Θερμαϊκού Κόλπου, να «τσιμπήσει» το δόλωμα. Το χειμώνα αρχίζουν το ψάρεμα λίγο μετά τις 7 το πρωί και συνήθως εγκαταλείπουν το πόστο τους γύρω στις 5 το απόγευμα.


EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ


Πλημμυρισμένα σπίτια στο Πέραμα Ιωαννίνων από την υπερχείλιση της λίμνης Παμβώτιδας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.


EPA / MICHAEL KAPPELER


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (δεξιά) και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (αριστερά) κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι σταματά να κάνει αποδεκτά ως ενέχυρα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, από τις 11 Φεβρουαρίου.


REUTERS / BASSAM KHABIEH


Τουλάχιστον 35 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σε επιδρομές του συριακού στρατού σε περιοχές κοντά στη Δαμασκό οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, σε απάντηση στις οβίδες που έριξαν οι αντάρτες εναντίον της συριακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


Reuters / NASA


Η NASA έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα 4 φωτογραφίες του Δία με τους δορυφόρους του να κινούνται γύρω του. Οι εικόνες τραβήχτηκαν με το τηλεσκόπιο Χαμπλ στις 24 Ιανουαρίου και είναι αρκετά σημαντικές καθώς τυχαίνει μόνο 1 με 2 φορές την δεκαετία να βρίσκονται 3 δορυφόροι μαζί στην μπροστινή όψη του πλανήτη Δία.


Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ


Γάτα παρακολουθεί την έξοδο των αυτοκινήτων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σήμερα στην Βουλή.


"Ναυτεμπορική"