Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σήμερα η ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Τουλάχιστον 238 ψήφους αναμένεται να συγκεντρώσει ο Προκόπης Παυλόπουλος που προτάθηκε χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον οποίον θα στηρίξουν ΝΔ και ΑΝΕΛ.
Στις 19.30 στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Για την εκλογή απαιτείται πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφοι. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος προτάθηκε χθες από τον ΣΥΡΙΖΑαναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 238 ψήφους: 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 76 της ΝΔ και 13 των ΑΝΕΛ.
Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ πρότειναν τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών».
Ως πρόταση εξαιρετικά τιμητική αλλά και ως πρόταση που εμπεριέχει ευθύνη, χαρακτήρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος την πρόταση υποψηφιότητας, που του έγινε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εν όψει και της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την Ολομέλεια της Βουλής.

antenna.gr