Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας

REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Κόσμος αφήνει λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπόρις Νεμτσόφ, στη Μόσχα.
Νεκρός από τέσσερις σφαίρες έπεσε ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, σε δρόμο κοντά στο Κρεμλίνο, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Ρώσοι ερευνητές περισυνέλλεξαν από το σημείο της δολοφονίας 6 κάλυκες διαμετρήματος 9 χιλιοστών, που προέρχονταν όμως από διαφορετικούς κατασκευαστές. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το έγκλημα είχε σχεδιαστεί προσεκτικά, με κάθε λεπτομέρεια όπως για παράδειγμα η περιοχή που επιλέχθηκε για να διαπραχθεί η δολοφονία, στην μεγάλη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσχοβα, ακριβώς δίπλα στο Κρεμλίνο.

REUTERS / KEVORK DJANSEZIAN

Σε ηλικία 83 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, Λέοναρντ Νιμόι. Ο θρυλικός «Μίστερ Σποκ» του Star Trek γεννήθηκε στη Βοστώνη το 1931 από Oυκρανούς γονείς εβραϊκής καταγωγής. Ασχολήθηκε με την υποκριτική από μικρή ηλικία. Ο Νιμόι έφτασε στο απόγειο της δημοφιλίας του με τη συμμετοχή του στη θρυλική τηλεοπτική και κινηματογραφική σειρά Σταρ Τρεκ. Ερμήνευσε τον ρόλο του «Μίστερ Σποκ» του συγκυβερνήτη του θρυλικού διαστημόπλοιου «Έντερπραϊζ», για περισσότερο από μισό αιώνα.

Reuters / CHARLES PLATIAU

Κοστούμια σχεδιασμένα από τον Freddie Burretti (1972) για την περιοδεία του Ντέιβιντ Μπάουι, Ziggy Stardust, εκτίθενται στο πλαίσιο της έκθεσης "David BowieIs", στη Φιλαρμονική του Παρισιού. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει από τις 3 Μαρτίου έως τις 31 Μαϊου, είναι αφιερωμένη στο έργο του θρυλικού Βρετανού μουσικού Ντέιβιντ Μπάουι.

SOOC / Menelaos Myrillas

Σαφές μήνυμα ότι «δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε τις αρχές και τις αξίες μας ή να δραπετεύσουμε μπροστά στις δυσκολίες από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει» απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

REUTERS / STRINGER

Στρατιώτης του Τσαντ φτιάχνει τη μαντήλα του πάνω σε στρατιωτικό όχημα, ενώ κατευθύνεται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίων των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ, στο Γκαμπαρού. Καμερούν, Νίγηρας και Τσαντ ανέλαβαν πρόσφατα κοινή δράση κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία από το 2009 έχει αρχίσει ισλαμιστική εξέγερση στη Νιγηρία, ενώ τελευταία άρχισε πλήγματα στις μεθοριακές με τη Νιγηρία περιοχές των τριών αυτών χωρών.

EPA / JALIL REZAYEE

Αφγανός εργάτης παρασκευάζει γλυκά σε ένα εργοστάσιο στη Χεράτ. Η οικονομία του Αφγανιστάν έχει βελτιωθεί σημαντικά από το 2002, λόγω της εισροήςδισεκατομμυρίων δολαρίων σε διεθνή βοήθεια και επενδύσεις.

REUTERS / HANDOUT

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δοκιμάζει μία παραδοσιακή στολή σαμουράι, ενώ δίπλα του βρίσκεται η Γιαπωνέζα ηθοποιός Μάο Ίνουε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό της Ιαπωνίας NHK, στο Τόκιο.


REUTERS / ALESSANDRO GAROFALO

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015/16 του οίκου Versace, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο.

EPA / RITCHIE B. TONGO

Κάτοικος καλύπτει το πρόσωπό του για να προστατευτεί από τον καπνό, καθώς περπατά ανάμεσα σε κατεστραμμένα σπίτια, μετά από πυρκαγιά σε παραγκούπολη της πόλης Πασίγκ, ανατολικά της Μανίλα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η πυρκαγιά κατέστρεψε πάνω από 500 σπίτια, αφήνοντας άστεγες πάνω από χίλιες οικογένειες.

REUTERS / AHMAD MASOOD

Άντρες καλυμμένοι με χρωματιστή σκόνη, τραγουδούν θρησκευτικά τραγούδια, κατά τον εορτασμό του "Lathmar Holi" στο Ναντγκαόν, στο βόρειο ινδικό κρατίδιοΟυτάρ Πραντές. Σύμφωνα με την παράδοση του Χόλι, στα χωριά Ναντγκαόν και Μπαρσάνα, οι άντρες τραγουδούν προκλητικά τραγούδια για να κερδίσουν την προσοχή των γυναικών, οι οποίες με τη σειρά τους, τους "χτυπούν" με ράβδους από μπαμπού. Το ινδουιστικό θρησκευτικό φεστιβάλ Χόλι, γνωστό και ως η «Γιορτή των Χρωμάτων», σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ινδία.

naftemporiki.gr