Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Προφυλακίστηκε ο 56χρονος για το οπλοστάσιο

Στις φυλακές οδηγήθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 56χρονος που συνελήφθη για οπλοστάσιο που είχε στον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης. Στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Οι έρευνες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον 56χρονο άρχισαν όταν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Σοχού, που τον αναζητούσαν για να εκτελέσουν παλιά καταδικαστική απόφαση, είδαν στο εσωτερικό μικρού φορτηγού όπλα. Όταν έψαξαν και σε άλλους χώρους, δηλαδή στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στην επιχείρησή του, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα πλήρες οπλοστάσιο και συγκεκριμένα εννέα χειροβομβίδες, πέντε πολεμικά όπλα, μεταξύ των οποίων ένα Καλάσνικοφ και ένα Μ16, δύο περίστροφα, τρία πιστόλια και περίπου 30.000 σφαίρες πυροβόλων όπλων. Ακόμη κατασχέθηκαν δέκα σιδερογροθιές, επτά φωτοβολίδες, πέντε μαχαίρια, μία πτυσσόμενη ράβδο, ένα τόξο με 16 βέλη, ένα σπρέι πιπεριού και μία συσκευή λέιζερ, αλλά και πλήθος συσκευών αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων.
Αυτό που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στις διωκτικές αρχές είναι ότι στην κατοχή του βρέθηκαν φυλλάδια και εφημερίδες της Χρυσής Αυγής, χωρίς πάντως επισήμως να συνδεθεί ως εγγεγραμμένος στο νεοναζιστικό κόμμα. Αυτός φαίνεται πως ήταν ο λόγος για τον οποίο τη διερεύνηση της υπόθεσης για την προέλευση του οπλισμού ανέλαβε η κρατική ασφάλεια και συγκεκριμένα το τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος.
Πάντως, ο 56χρονος στην απολογία του χθες πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρίστηκε πως τα όπλα δεν ήταν δικά του, αλλά του αδερφού του, ο οποίος όμως έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.

"Μ"