Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Τουρκία: Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις εδώ και 28 χρόνια

Ένας νεκρός και 38 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο. Επιχειρηματίας σκότωσε δημοσιογράφο για μια χιονόμπαλα! Πυροσβεστικό που πήγε να απεγκλωβίσει οχήματα, έμεινε στο χιόνι.

Δεν λέει να κοπάσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Τουρκία, που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πολλές περιοχές της γειτονικής χώρας.

Δυστύχημα λόγω των καιρικών συνθηκών σημειώθηκε στο Ικόνιο.

Λεωφορείο γλίστρησε και ανατράπηκε με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι 38 να τραυματιστούν.

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία και με τραμ που βγήκε από τις ράγες, λόγω του χιονιού.

Στέγες δεν αντέχουν στο βάρος του χιονιού και καταρρέουν. Παρά τρίχα γλίτωσαν πολίτες που περνούσαν κάτω από στέγη που "ξέβρασε" χιόνι στο Μπίτλις.

Ένας καταστηματάρχης μαχαίρωσε και σκότωσε έναν Τούρκο δημοσιογράφο επειδή παίζοντας με άλλους έριξε μία χιονόμπαλα πάνω στη βιτρίνα του καταστήματός του. Το βίντεο δείχνει το δράστη με το μαχαίρι να επιτίθεται στον Νώε Κιοκλιού.

Ένα πυροσβεστικό όχημα πήγε να απεγκλωβίσει άλλα οχήματα που είχαν μείνει στο χιόνι και εγκλωβίστηκε και το ίδιο.

Η Κωνσταντινούπολη είχε 28 χρόνια να δει τέτοιο χιόνι. Σε κάποιες περιοχές το ύψος του χιονιού έφτασε τα 70 εκατοστά, γεγονός που θεωρείται επίσης ρεκόρ για Κων/λη!

Στην πλατεία Ταξίμ οι πολίτες κάνουν σκι… 

Το χιόνι καταβρόχθισε τα αυτοκίνητα...

Οι εσωτερικές πτήσεις από και προς Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκαν όλες, όπως επίσης και αρκετά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Πιλότος ρωτάει τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Κων/λης αν και πότε θα βρεθεί χώρος να προσγειωθεί, καθώς του τελειώνουν τα καύσιμα.

Λόγω των ακυρώσεων εκατοντάδων πτήσεων, το αεροδρόμιο της Κων/λης έπρεπε να βρει ξενοδοχεία και φαγητό για να φιλοξενήσει τουλάχιστον 6.500 επιβάτες που περίμεναν ατέλειωτες ώρες στις αίθουσες αναμονής.

189 δέντρα ξεριζώθηκαν σε όλη την Κωνσταντινούπολη, 1028 οχήματα των δήμων εργάζονται στους δρόμους ρίχνοντας πάνω από 18 χιλιάδες τόνους αλάτι το τελευταίο 24ωρο.

Τα ΜΜΕ καταγγέλλουν ότι ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη ακινητοποιήθηκε και κανένας δεν παίρνει την ευθύνη για την κατάσταση στους δρόμους. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Άλλοι λένε ότι φταίνε τα φορτηγά, άλλοι τα αυτοκίνητα που δεν έχουν αλυσίδες, αλλά ούτε δήμος ούτε νομαρχία αναλαμβάνουν καμία ευθύνη.

Τέσσερις ώρες έκαναν να γυρίσουν οι περισσότεροι κάτοικοι της Κων/λης χθες το βράδυ στα σπίτια τους.


antenna.gr