Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Το πρώτο υδρογονοκίνητο Toyota Mirai στον Ιάπωνα πρωθυπουργό

Η Τoyota έδωσε τα κλειδιά του πρώτου οχήματος κυψελών που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στον πρωθυπουργό της χώρας Σίνζο Άμπε


«Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι η δημιουργία FCV αυτοκινήτων δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει μια οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τoyota, Ακίο Τουόντα, παραδίδοντας στον Πρωθυπουργό της χώρας Σίνζο Άμπε, τα κλειδιά του πρώτου οχήματος κυψελών καυσίμου μαζικής παραγωγής που κατασκευάσθηκε στην Ιαπωνία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην τεράστια ιστορία της ιαπωνικής εταιρείας. Η Toyota θέλει να χρησιμοποιήσει το Mirai ως σημάδι μιας νέας εποχής στα οχήματα κυψελών καυσίμου.

Η Toyota πιστεύει ότι η Mirai θα πρέπει να γίνει στο μέλλον ένα μαζικό όχημα στην Ιαπωνία, αλλά ξέρει ότι αυτή η προσπάθεια θα επιτύχει μόνο αν έχει τη συμπαράσταση και από άλλες εταιρίες.

Το ξεκίνημα για το Mirai είναι εντυπωσιακό, αφού, μόλις τον πρώτο μήνα της πώλησής του, μπήκαν 1.500 παραγγελίες, όταν η ίδια η Toyota είχε προυπολογίσει ένα νούμερο όχι μεγαλύτερο από 400 οχήματα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το σημαντικό ενδιαφέρον των καταναλωτών, ουσιαστικά επαναπροσδιορίζει τους στόχους της φίρμας, η οποία είναι πλέον αναγκασμένη να ανεβάσει ...ταχύτητα στην γραμμή παραγωγής του αυτοκινήτου, ώστε να ικανοποιήσει τη ζήτηση.

news247.gr