Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Πρόστιμο για προσωπικά δεδομένα στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.

Συγκέντρωνε στοιχεία νομικών προσώπων τα οποία είχε την άποψη ότι δεν συνιστούσαν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα


Πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. καθώς συγκέντρωνε στοιχεία νομικών προσώπων τα οποία είχε την άποψη ότι δεν συνιστούσαν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Μάλιστα, η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. λειτουργούσε το «Τειρεσίας Σύστημα Ελέγχου Κινδύνου» από το καλοκαίρι του 2013 χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αρχής η οποία προφανώς είχε διαφορετική άποψη…

Έτσι, η Αρχή έδειξε «κόκκινη κάρτα» στην εταιρεία καθώς, όπως αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασης της, η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε παραβίασε την νομοθεσία αφού δεν γνωστοποίησε έγκαιρα τη λειτουργία του συστήματος και δεν ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους για την επεξεργασία των δεδομένων τους.
Σε δεύτερη απόφασή της, η Αρχή ζητά από την ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ τη λήψη των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η λειτουργία συστήματος ασφάλειας πληροφοριών, το οποίο να ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα καθώς και μέτρα για την προστασία της ακεραιότητας των αρχείων καταγραφής.

news.gr