Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΟΑΣΘ Εν αναμονή δωρεάν καρτών για τους ανέργους

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του ΟΑΣΘ για τη διάθεση δωρεάν καρτών απεριορίστων διαδρομών σε ανέργους της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η κίνηση «Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Το Δίκτυο ωστόσο καλεί σε παρέμβαση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ για τη διαγραφή προστίμων ανέργων και τη διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου.
«Ένας χρόνος πέρασε από την πρώτη παρέμβαση στον ΟΑΣΘ, όπου διεκδικήθηκε και επιτεύχθηκαν οι πρώτες διαγραφές προστίμων ανέργων. Από τότε έως σήμερα με μηνιαίες παρεμβάσεις για διαγραφές προστίμων, με καμπάνιες ενημέρωσης ανέργων και επιβατικού κοινού, με πρωτοβουλίες για ευρύτερο συντονισμό φορέων εναντίον των αυξήσεων του ΟΑΣΘ και της φθίνουσας ποιότητας των μετακινήσεων της πόλης, με παραπάνω από 150 διαγεγραμμένα πρόστιμα ανέργων, δικαιωνόμαστε σήμερα από την εξαγγελία του προέδρου του ΟΑΣΘ για δωρεάν μετακινήσεις ανέργων στην πόλη. Ακόμη μία νίκη του ‘Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων’, ακόμη μία απόδειξη ότι οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να είναι νικηφόροι!», σημειώνει το Δίκτυο στην ανακοίνωσή του.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διατεθούν από τον Οργανισμό σε 137.000 ανέργους της Θεσσαλονίκης δωρεάν κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Ο ΟΑΣΘ έχει εξασφαλίσει 5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

"Μ"